Oh oh! 6x over de volgende dingen had je moeder stiekem tóch gelijk

Ouderschap Redactie 28 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Vroeger rolde je maar wat graag met je ogen als je moeder je je iets op het hart probeerde te drukken, maar inmiddels weet je dat ze het niet voor niets zegt. Na al die jaren zijn we éindelijk klaar om toe te geven dat onze moeders inderdaad irritant vaak gelijk hebben. Sorry, mam.

Van advies op het gebied van schoonheid en zelfvertrouwen tot aan het herkennen van dat ene foute vriendje van kilometers afstand: mom was right.

Hier kreeg jouw moeder toch echt gelijk in

Maar ach.. die dingen moest je dan toch echt zelf ontdekken

Ze had gelijk over mannen (vooral over die ene stomme ex)

Of ze je nou vertelde dat je het beter niet kon aanleggen met je collega of dat die ene jongen je tijd destijds echt niet waard was: ze had gelijk. Je moeder voelt direct aan welke intenties een man met je heeft en zal honderd procent eerlijk tegen je zijn. Ze wil het beste voor jou en iedereen die jou niet op een voetstuk plaatst, moet met zijn tengels van je afblijven. Zo.

Ze had gelijk over je onnodige gepieker en onzekerheid

Tijdens je onzekere tienerjaren was je moeder altijd daar om jou te supporten en zette ze alles op alles om jou uit je piekerwereldje te trekken. Destijds misschien niet gelukt, maar inmiddels realiseer je je maar al te goed dat je je niet zo druk had hoeven maken.

Natúúrlijk had ze gelijk over zonnebrand en andere lichaamsgerelateerde zaken

Ze probeerde fanatiek te voorkomen dat je je compleet insmeerde met olie en ging liggen frituren in de zon, maar dat deed je uiteraard tóch. Inmiddels weet je hoe gevaarlijk je bezig was en smeer je je toch maar effe in. Je eigen kinderen mogen nóóit bakken.

Je wenkbrauwen.

Toen het hip was om alles weg te plukken en enkel een minuscuul streepje over te houden, probeerde ze je uit alle macht te stoppen. Had je maar geluisterd.

Vooruit plannen is inderdaad nooit een slecht idee

Een paar jaar terug zat je écht niet te wachten op haar volwassen adviezen over plannen en voorbereiding, maar langzamerhand begin je jezelf in haar te herkennen. Hoe vaak kwam je in tijdnood met schoolopdrachten omdat je niet op tijd startte? Hoe vaak ben je buiten bevroren toen je moeder zei dat je een jas mee moest nemen en je obviously niet luisterde? Juist, ja.

En jep, investeren in een goede spijkerbroek of bh is echt een ding

Je kocht vroeger het liefst zo veel mogelijk voor weinig, maar inmiddels ga je graag voor kwaliteit. Je moeder probeerde je altijd al te vertellen dat dit the way to go was, maar dat ging er vroeger nog niet zo in.

Natuurlijk heb je nog ontzettend veel meer van haar geleerd, maar het komt er op neer dat moeders geweldig zijn. Ze voeden ons op, houden van ons en dankzij hun inzet worden we met een beetje geluk fantastische personen.

Dit is dé to-do lijst die kinderen dagelijks afvinken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme