10 redenen om deze winter een bezoek te brengen aan Disneyland Paris

Algemeen Wilma Groothuis 8 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Tijdens de feestdagen is maar één ding belangrijk: plezier. En waar kun je dat beter beleven dan Disneyland Paris? Gezellig met je gezin door het park struinen, met je muts op en handschoenen aan en in de pauze heerlijk een kop warme chocomel drinken met een lekker gebakje erbij.

Disneyland Paris is altijd een sprookje, maar in de kerstperiode al helemaal. Ze vieren dit jaar hun 30e verjaardag, waardoor er nog meer leuks te zien is. Daarnaast zijn er nog genoeg redenen om dit park te bezoeken.

10 redenen om Disneyland Paris te bezoeken

Als je nog een plekje vrij hebt tijdens de feestdagen, raden wij aan om een bezoekje te brengen aan Disneyland Paris. En daar hebben we tien goede redenen voor.

1. Town Square

Zodra je Disneyland Paris binnenwandelt, word je op Town Square verwelkomd door een gigantische kerstboom van 24 meter hoog. Met kerstmuziek, guirlandes en dwarrelende sneeuwvlokjes in de lucht is Main Street U.S.A. gehuld in een betoverende sfeer.

2. Droneshow Disney D-Light.

’s Avonds wordt het Disneyland Park nog magischer en geniet je van de droneshow Disney D-Light. Deze show werd speciaal voor de 30e verjaardag ontworpen en is uitgeroepen tot ‘Best Live Entertainment 2022’ tijdens de Park World Excellence Awards 2022.

3. Disney Dreams! of Christmas

Na Disney D-Light komt de beroemde avondshow Disney Dreams®! of Christmas mooier terug dan ooit. Disney Dreams®! of Christmas brengt vuurwerk, dansende fonteinen en kerstmuziek samen met projecties van verschillende Disney verhalen, zoals Frozen en Toy Story.

4. Mickey’s Dazzling Christmas Parade

Ook Mickey’s Dazzling Christmas Parade maakt zijn terugkeer. De parade viert met vijf kleurrijke paradewagens de wintermagie en er zijn bijna 100 dansers met feestelijke outfits. De paradewagens zijn het podium voor Mickey en zijn vrienden, de Disney prinsessen en de Kerstman.

5. Kerstversiering

De kerstversiering is dit jaar nog mooier dan normaal. Zo zijn er 15.000 kerstornamenten en 78 kerstbomen. De gigantische kerstboom van 25 meter hoog is versierd met meer dan 1.000 ornamenten. Overal waar je kijkt is versiering en de lichtjes stralen om je heen.

6. Bekende Disney Figuren

Bekende Disney Figuren lopen rond in hun mooiste kerstoutfits om hartverwarmende momenten met gasten te beleven. Ze gaan graag met enthousiaste kinderen op de foto en ook de kerstman feest mee.

7. Eten en drinken

Dat je in Disneyland lekker kan eten en drinken is geen verrassing. Het eten brengt je volledig in de kerststemming. Je kunt genieten van feestelijke gerechten en snacks, zoals chocolade kerststronk, stokbrood met gerookte zalm, notenkraker pastinaaksoep, Mickey’s kerstwafel en peperkoekbomen.

8. Wintermarkt

Ook dit jaar is de wintermarkt L’Hiver Gourmand terug van weggeweest. Hier kun je peperkoek, pannenkoeken, warme chocolademelk en andere heerlijke lekkernijen krijgen. Gezellig als je even wilt uitrusten of je wil opwarmen aan een heerlijke warme chocomel.

9. Winkelen

Bij Disneyland Paris kun je prachtige kerstversiering, cadeautjes en outfits kopen. Je vindt veel kerstproducten in de vele boetieks in de Parken en in Disney Village, met in het bijzonder de magische Boutique du Château, die helemaal ingericht is met kerstornamenten.

10. Monopoly spel

Een primeur dit jaar is de 30e verjaardag-editie van het spel Monopoly en bevat spannende nieuwe elementen. In het spel vind je enkele van de meest geliefde locaties en attracties van Disneyland Paris en het spel bevat speciale Disney stukken. Een uniek cadeau voor onder de kerstboom.

7x de leukste cadeaus voor vaders om deze feestdagen te geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme