Dit is het beste campingbedje volgens De Consumentenbond

Baby Wilma Groothuis 29 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Zijn jullie van plan om met je kind op wintersport te gaan of willen jullie je alvast goed voorbereiden op de vakanties volgend jaar? Dan kan een goed campingbedje niet ontbreken als je een jong kindje hebt. Maar welke is nou een goede keuze en waar moet je op letten als je er eentje koopt?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

De Consumentenbond over babyproducten

De Consumentenbond is jouw allergrootste vriend als het gaat om de babymarkt. Als jij een babyproduct wilt aanschaffen, zoals een campingbed, maar je hebt geen idee welk merk of welk model geschikt is, kun je voor veel dingen De Consumentenbond raadplegen. Zij doet allerlei uitvoerige tests om het jou als ouder wat gemakkelijker te maken. Zo schreven we laatst ook over de beste babyfoon met camera.

Als jij met je baby of dreumes op vakantie gaat, kan een campingbedje een enorm handige uitvinding zijn. Je neemt hem makkelijk mee en je kindje heeft een heel fijne slaapplek. Campingbedjes zijn er in alle soorten en maten. Als jij voor het eerst eentje moet kiezen, zie je misschien door de bomen het bos niet meer.

Campingbedje kopen? Waarop moet je letten?

Waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een campingbedje? Volgens De Consumentbond zijn er drie punten die je mee kan nemen bij je keuze. De eerste is dat je een campingbedje makkelijk moet kunnen opzetten en invouwen. Niemand vindt het leuk om veel te lang bezig te zijn met het in elkaar zetten, dat is gewoon zonde van de tijd.

Het tweede advies is dat je beter geen extra matras voor een campingbedje kunt kopen. Soms lijkt het standaard matras dat bij het bedje hoort best wel dun, waardoor je een extra matras wilt aanschaffen. Uit de tests van De Consumentenbond blijkt alleen dat dit veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Dit kun je dus beter niet doen, het standaard matras is echt dik genoeg.

Het derde advies is dat een campingbedje stevig moet staan en niet om mag vallen wanneer je kind gaat staan. De stabiliteit van het bedje moet goed zijn, ook als bijvoorbeeld een ouder kind aan het bedje gaat hangen. Het ene campingbedje is stabieler dan het andere, maak hier dus een goede keuze in.

Het beste campingbedje

In 2022 testte De Consumentenbond welk campingbedje het beste was en daar kwam met een 9,6 het Titaniumbaby campingbedje uit. Het is een eenvoudig bedje, maar met een hele goede kwaliteit. Daarnaast is het bedje stevig, je kan hem makkelijk opzetten en invouwen en hij wordt met een draagtas geleverd. Het bedje kan tot maximaal 15 kilo dragen.

Het enige minpuntje van deze nummer 1 is dat je wat moeite moet doen om hem in de draagtas te krijgen.

Je koopt hem voor 54 euro.

Dilemma: ‘Op wintersport met een baby van 5 weken oud, moet ik dat willen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme