Dit betekent het geboortegetal van jouw kind

Baby Julia van Buuren 29 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Voetballer Frenkie de Jong en zijn vrouw Mikkey Kiemeney zijn, als we de media moeten geloven, afgelopen week ouders geworden van hun eerste kind. Naar verluidt is de baby geboren op 21 november. Een speciale datum voor hen want Frenkie speelt met rugnummer 21.

Getallen kunnen dus belangrijk zijn, zo bestaan er ook geboortegetallen. Dit betekent het geboortegetal voor jouw kind.

Het geboortegetal wordt ook wel het levenspadgetal genoemd. Het wordt berekend aan de hand van de getallen in je geboortedatum.

Numerologie

Numerologie is de studie van de symbolische betekenis van getallen. Alle getallen hebben trillingen, oftewel vibraties, en kunnen energieën en betekenissen overbrengen. Door de energieën te interpreteren kun je meer inzicht krijgen in je persoonlijkheid en levensdoel.

Geboortegetal als hulpmiddel

Het geboortegetal, ook wel levensgetal genoemd, is het belangrijkste getal binnen de numerologie. Het geboortegetal laat zien welke weg er voor je ligt. Die weg bepaalt je karaktereigenschappen, je motivatie en persoonlijkheidstype.

Het geboortegetal kan gebruikt worden als hulpmiddel maar is zeker niet allesbepalend. Zo kun je met het geboortegetal meer over je kind te weten komen.

Zo werkt het

Je berekent het geboortegetal door de cijfers van de geboortedatum bij elkaar op te tellen totdat er een enkel getal onstaat.

Als jouw kind bijvoorbeeld op 01-02-2023 is geboren dan bereken je het zo: 01 (dag) + 02 (maand) + 2+0+2+3 (jaar) = 10, vervolgens blijf je optellen totdat er een enkel cijfer overblijft, 1+0= 1, dus het levensgetal is dan 1.

Er is alleen een uitzondering, er zijn namelijk meestergetallen. Dit zijn de getallen 11, 22 of 33. Deze getallen worden niet teruggebracht naar een enkel cijfer omdat ze staan voor een bijzondere levensmissie.

De geboortegetallen

1. Leider

De een is echte leider en staat graag in het middelpunt. Deze kinderen zijn individualistisch en hebben veel energie. Ze houden graag de controle en zijn vaak dominant. Zelfvertrouwen ontwikkelen is belangrijk in hun leven.

Karaktereigenschappen zijn: oprecht, avontuurlijk, creatief en vastberaden.

2. Helper

De twee is gevoelig en intuïtief. Ze staan altijd voor anderen klaar en hebben behoefte aan bevestiging. Nee leren zeggen en onafhankelijk worden, zijn uitdagingen in het leven.

Karaktereigenschappen zijn: liefdevol, welwllend, verlegen en geduldig.

3. Romanticus

Drieën zijn dromers en gevoelig. Ze hebben een groot inlevingsvermogen. Deze kinderen zijn optimistisch en fantasierijk. Zelfverwezelijking is belangrijk in het leven van een drie.

Karaktereigenschappen zijn: eigenwijs, onderhoudend, jaloers en ijdel.

4. Gedisciplineerd

Vieren zijn serieus en houden van rust, orde en regelmaat. Deze kinderen kunnen niet omgaan met leugens of oneerlijke zaken en verwachten dat iedereen te vertrouwen is. Hun levenspad is het ontwikkelen van flexibiliteit.

Karaktereigenschappen zijn: gedisciplineerd, betrouwbaar, kritisch en perfectionistisch.

5. Levensgenieter

Vijfen zijn avontuurlijk en nieuwschierig. Ze hebben veel behoefte aan verandering en hechten waarde aan hun vrijheid. Daarnaast kunnen ze de negatieve aspecten in het leven accepteren. Vijfen vinden het lastig om zich te binden.

Karaktereigenschappen zijn: optimistisch, rusteloos, impulsief en wispelturig.

6. Harmonieus

De zes is een familiemens en houdt van rust en harmonie. Zessen kunnen onzeker, emotioneel en jaloers zijn. Deze kinderen houden van mensen on zich heen en offeren zichzelf vaak op. Belangrijk voor zessen is om moed en vetrouwen te ontwikkelen.

Karaktereigenschappen zijn: beschermend, standvastig, besluitloosheid en betrouwbaar.

7. Filosoof

De zeven is intellectueel en filosofisch, een echte denker dus. Ze zijn analytisch en observeren vaak vanaf een afstand. De zeven moet zichzelf kunnen terugtrekken en voelt zich meestal niet op zijn of haar gemak in een grote groep. Een levensles die de zeven kan leren is het tonen van hun gevoelskant. Ze komen afstandelijk over maar hebben wel behoefte aan liefde en warmte.

Karaktereigenschappen zijn: afstandelijk, solistisch en sarcastisch.

8. Succesvol

De acht is ambitieus en gedeven. Ze gaan recht op hun doel af en verliezen zichzelf daardoor snel in werk. Ze zijn gul voor dierbaren maar kunnen ook koppig en ongeduldig zijn. Achten zetten hun gevoel vaak op de tweede plek.

Karaktereigenschappen zijn: enegiek, scherp, betrouwbaar en ambitieus.

9. Gever

Negens zijn veelzijdig en romantisch. Ze zetten zich in om slechte omstandigheden van anderen op te lossen. Wel kunnen ze koppig en besluitloos zijn. Ze hebben veel geduld en houden van harmonie. Een uitdaging is om assertiviteit en daadkracht te ontwikkelen.

Karaktereigenschappen zijn: geduldig, vredelievend, koppig en onbevooroordeeld.

11. Ziener

Elven hebben een sterke intuïtie en zijn spiritueel. Ze willen een betere wereld. Ze beleven alles intens en kunnen daardoor emotioneel onvoorspelbaar, rusteloos en neerslachtig zijn. De uitdaging voor de elf is om te vetrouwen op de eigen intuïtie.

Karaktereigenschappen zijn: idealistisch, excentriek, intuïtief en creatief.

22. Analyticus

De 22 is een idealist en evenwichtig. Ze willen orde en de wereld verbeteren, hiervoor is veel vrijheid nodig. Ze zijn begaafd en kunnen anderen motiveren en aansturen. Zware druk kan daarentegen zorgen voor angst of wanhoop. De 22 kan daarnaast vals en roekeloos zijn.

Karaktereigenschappen zijn: efficiënt, futurist, evenwichtig.

33. Genezer

33 is spiritueel en vrijgevig en kan anderen genezen. Het zijn echte gevers en ontvangen weinig tot niks. Ze maken zich zorgen om alle narigheid in de wereld. Daarnaast hebben ze vaak zelf een onrustig leven. De 33 moet ervoor waken niet in een slachttofferol te belanden.

Karakereigenschappen zijn: spiritueel, bescheiden, vrijgevig en vriendelijk.

Hoe laat is jouw kind geboren? Dit zegt het over z’n toekomst

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme