Dit zijn de beste campingbedjes voor je baby en deze prijs betaal je

Baby Jana Witteman 8 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Het kampeerseizoen lijkt nog ver weg. Maar voor veel mensen is de kerstvakantie juist het moment om te oriënteren voor de zomervakantie. Onmisbaar? Het beste campingbedje voor je baby.

De keuze op de markt van babyspullen is reuze. Daarom helpen wij je ook graag op weg bij de aanschaf van een babybed. Tijdens een vakantietrip zijn er al genoeg dingen om je druk om te maken, wel zo fijn dat je in ieder geval weet dat je een fijn campingbedje bij je hebt.

Vorige week schreven wij al over het campingbedje dat door de Consumentenbond wordt aangeraden.

Het beste campingbedje

Het idee van een campingbedje is – vanzelfsprekend – dat je deze kunt meenemen op reis. Wel zo fijn als je dan niet een uur hoeft te priegelen om het bedje in elkaar te zetten. En hoewel je geen loodzwaar bed mee wil zeulen, is het ook belangrijk dat het bedje niet zo maar om kan vallen.

Daarnaast koop je een campingbedje inclusief matras. Ook een belangrijk punt dus om op te letten, want je wil natuurlijk wel dat je kleintje goed ligt.

Best getest

Babyspullenadvies heeft alle babybedjes uitgebreid aan een test onderworpen, om miskopen te voorkomen.

1. Maxi-Cosi Swift – 229,99 euro

Dit bedje weegt nog geen 7 kilogram en is multifunctioneel. Met dit bedje koop je namelijk een box, kinderbed en wieg in één. Handig toch?

2. Babybjörn Light – 249,90 euro

Met slechts 6 kilogram is deze lichte optie ideaal voor iedereen die kilo’s wil besparen. Het bedje is zo in elkaar gezet, dus geen vakantietijd te verliezen. Het enige potentiële nadeel? Het matras ligt direct op de grond.

3. Bugaboo Stardust​ – 259,00 euro

Met dit bedje heb je een kleine 8 kilogram campingbed bij je. Het grote voordeel? Dit bedje het je in één tel uitgeklapt en inklappen is ook zo gepiept. Het bedje is wel wat aan de korte kant, waardoor dit bed korter te gebruiken is dan andere bedden.

4. Nuna Sena Aire – 299,00 euro

Het meeste gewicht tot nu toe: dit bed weegt 9,7 kilogram. Toch is dit bed een goede koop. De bodem kun je zelf op de gewenste hoogte instellen waardoor het matrasje in ieder geval niet op de grond ligt.

5. Maxi-Cosi Iris – 189,00 euro

Door naar het tweede Maxi-Cosi campingbed in deze lijst. De Iris is iets vriendelijker geprijsd dan de Swift. Qua gewicht is dit tot nu toe de lichtste op de lijst: met slechts 5,4 kilogram reisgewicht heb je voor je kind een eigen bed bij je.

Ook deze bodem is verstelbaar in hoogte. Het nadeel? Dit bed is qua afmetingen kleiner dan veel andere campingbedden en zal daardoor minder lang meegaan (tenzij je hem gebruikt voor volgende kinderen).

6. Hauck Sleep n Play center – 82,65 euro

Uniek aan dit bed? Een commodeblad. Handig als daar verder geen prettige plek voor is. Daarnaast is ook deze bodem verstelbaar. Wel weer een bed aan de zware kant: dit campingbedje weegt 9,4 kilogram.

7. Koelstra Travelsleeper T5 – 99,00 euro

Met 9,8 kilogram is dit het zwaarste campingbedje op deze lijst. Toch is het een goede koop. Dit campingbed heeft namelijk wielen, doorzichtig gaas en een doorkruipluik. Daarnaast zijn de hoeken verdikt, waardoor deze zachter zijn.

8. Topmark Charlie – 59,00 euro

Dit bedje is wellicht wat lastiger in- en uit te klappen de eerste paar keer. Maar als je daar eenmaal wat handiger in bent, is dat geen probleem. Qua prijs is deze in ieder geval een stuk goedkoper dan alle eerder genoemde campingbedden. En het gewicht doet met 8,1 kilogram ook niet extreem onder aan eerder genoemde bedden. Voor de kleine portemonnee is dit bed ideaal.

9. Hauck Dream ‘n Play – 49,90

Dit campingbedje is vergelijkbaar met de vorige, maar dan nog net wat goedkoper. Daarnaast heeft deze doorzichtig gaas, waardoor er makkelijk doorheen te kijken is. Daarnaast heeft dit budgetbedje ook een doorkruiplui. Het gewicht? 9,2 kilogram. 

10. Qute Q-Sleep – 79,45 euro

Relatief vriendelijk geprijsd en een gewicht van 9,2 kilogram. Dit campingbedje sluit de lijst. Ook hier is enige handigheid vereist voor het uitklappen van het bed, maar het is geen hogere wiskunde. Het nadeel? het matras is wat aan de dunne kant, maar dat kan worden opgelost met een extra matras.

Ook benieuwd naar de beste babyfoon op de markt? Daar lees je meer over via onderstaand artikel.

De beste babyfoon met camera volgens De Consumentenbond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme