Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Lifestyle 26 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

5 toffe en leerzame documentaires om samen met je kind te kijken (deel 2)

Eerder maakten we al een lijstje met nóg vijf geweldige documentaires om met je kinderen te kijken. Dat is namelijk dé manier om nieuwsgierigheid en compassie bij je kind los te krijgen en samen nieuwe dingen te leren.

Documentaires

Hoe tof is het om zelf nieuwe dingen te leren, quality time met je kind te hebben en tegelijkertijd hém ook nieuwe dingen te leren? Precies. De ideale manier om dit te doen, is door samen een movie night te houden (inclusief een bakje lekkers en een warm kleedje, natuurlijk) en één van de leerzame maar o zo toffe docu’s uit deze lijst te kiezen. Gaan jullie voor de wonderschone natuur of toch voor een sociale kwestie? Veel (leer)plezier!

LEES OOK: De 5 beste films en series over pesten die je (met je kind) wil kijken

1. Planet Earth

Niks is zo bijzonder als de natuur en niks kan dat zo goed in beeld brengen als de documentairemakers die Planet Earth hebben geschapen. In de elfdelige docuserie komen alle facetten van Moeder Natuur aan bod: van het koudste plekje op aarde, tot het leven op de diepste zeebodem. Indrukwekkend, zowel voor jou als voor je kind.
Planet Earth is geschikt voor kinderen vanaf elke leeftijd. Je kijkt ‘m in zijn totaliteit op Netflix.

2. Blackfish

In deze docu volg je het aangrijpende verhaal over onder andere orka Tilikum die op jonge leeftijd gescheiden wordt van zijn ouders en vervolgens de rest van zijn leven in gevangenschap doorbrengt. Het dier leeft eerst in Sealand, daarna in Seaworld.
Deze docu is geschikt voor kinderen vanaf dertien jaar. Je kijkt ‘m hier.

3. I Am Eleven

De Australische filmmaker Genevieve Bailey reisde de hele wereld over, om in vijftien verschillende landen in verschillende werelddelen te praten met elfjarige kinderen. Het zal de ogen van je kind openen dat niet elk kind het zo goed heeft als hij. Na het zien van deze docu heeft je kind een beter beeld van het leven van kinderen over de hele wereld.
Deze docu is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar.

4. Dancing in Jaffa

In de licht ontvlambare wijk in Jeruzalem probeert “Mr. Pierre” tien weken lang om Palestijnse en Joodse kinderen samen aan het stijldansen te krijgen. Maar hoe kan je samen dansen als je elkaar niet mag aanraken? Barrières worden gesloopt en wantrouwige kinderen veranderen in echte ‘sterren’ op de dansvloer.
De documentaire is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar.

5. Fordson: Faith, Fasting, Football

In deze docu wordt er een Amerikaans-Arabisch football team gevolgd, dat moet spelen tijdens de Ramadan. Er wordt zowel ingezoomd op de struggles van sporten tijdens de Ramadan als hoe Amerika eruitziet na 9/11. Boeiend om samen naderhand over te praten. Zorg trouwens wel dat de ondertiteling aan staat!
Deze docu is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. Je kijkt ‘m hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme