Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Relatie 18 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Dromen (eh, nachtmerries) over je ex?! Dit zou zomaar de reden kunnen zijn…

Ehm, what the heck? Er is niest verwarrender dan een oude vlam die plotseling opduikt in je dromen (eh, nachtmerries)… En al helemaal als je inmiddels een nieuwe relatie hebt en smoorverliefd bent. Het is heel vervelend dat uitgerekend deze persoon in jouw nachtelijke avonturen verschijnt, maar de dromen over je ex zijn niet per se een slecht teken.

Dromen over een ex-liefje? Dit zouden de redenen kunnen zijn…

En je hoeft niet meteen blinde paniek te krijgen.

1. Je bent de break-up (nog steeds) aan het verwerken

Het kan zijn dat je je nog steeds niet helemaal goed voelt bij de manier waarop de relatie is beëindigd. Of je er nu zelf een punt achter hebt gezet, of niet: break-ups zijn nóóit leuk. Misschien had je je iets volwassener willen gedragen? Of ben je nog steeds boos over iets dat hij of zij heeft gezegd? Er is iets dat je nog steeds dwars zit…

Wacht, voordat je contact gaat zoeken met je ex om het ‘op een goede manier’ af te sluiten. Dit is niet per se nodig! De dromen over je ex zijn ook een manier van werking. You’re getting there.

2. Je mist bepaalde dingen in je nieuwe relatie

Je bent hartstikke gelukkig in je nieuwe relatie, maar er zijn een aantal dingen die je liever anders zou zien. En dat is heel normaal, want iedereen heeft tekortkomingen. Misschien zijn er op emotioneel of seksueel gebied bepaalde dingen die je ex wél deed, maar je nieuwe geliefde niet…

Praat hier over met je partner! En nee, je hoeft niet te vermelden dat je hebt gedroomd over je oude vlam… Wil je dat hij vaker iets van zichzelf laat horen? Of wil je jullie seksleven spannender maken? Bespreek dit samen.

Blijf ook onthouden dat je huidige partner andere fantastische eigenschappen heeft die je in een vorige relatie miste! Hij of zij vult je weer op een andere, mooie manier aan…

3. Een klein dingetje herinnerde je aan je ex

Oei, het onderbewustzijn kan soms een vervelend spelletje met je spelen. Een klein vleugje parfum van een wildvreemde voorbijganger kan je al (onbewust) aan je ex laten denken. De oude, bekende geur maakt een herinnering uit het verleden los.

En zo zijn nog veel meer kleine dingen die je onbewust aan je ex kan koppelen. Een restaurant, liedje of stem bijvoorbeeld. En daarom kan een oude vlam volledig out of the blue in je dromen verschijnen…

4. Je hebt nog steeds gevoelens voor je ex

Dit is misschien niet het antwoord waar je op hoopte, maar er is geen ontkomen aan… Sorry. Er zijn veel mensen die dromen over een ex-liefde, omdat er diep in hun hart nog steeds een klein vuurtje brandt.

Maar voordat je overhaaste conclusies gaat trekken… Het feit dat je nog steeds gevoelens hebt voor je ex, betekent niet dat jullie weer een setje moeten vormen. Het is niet voor niets over en uit tussen jullie. Als je jarenlang van iemand hebt gehouden, dan is het helemaal niet zo gek dat je gevoelens niet ‘zomaar’ verdwijnen. No worries.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

11 Pretty Surprising Reasons You're Dreaming About Your Ex

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme