Dromen dat je zwanger bent? Dit kunnen de redenen zijn

Mind Emma Vloeimans 3 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Wait, what!? Badend in het zweet word je wakker. Het is nu al de zoveelste keer dat je droomt dat je zwanger bent, terwijl je er honderd procent, nee zelfs duizend procent, zeker van bent dat je niet zwanger bent, toch? Of is het een teken, en moet je toch maar een testje in huis halen? Wij leggen uit waar deze dromen vandaan komen.

Dromen dat je zwanger bent

Iedereen droomt wel eens dat ze zwanger is. Heb je hier vaker ‘last’ van? Dan kunnen dit wellicht de redenen zijn van deze terugkerende dromen.

1. Je ervaart positieve persoonlijke groei

Hartstikke goed nieuws dus. Volgens droomanalist Lauri Loewenberg heeft dromen over zwangerschap meestal een positieve betekenis. Het kan volgens haar een teken zijn dat je vooruitgang en groei in je leven ervaart.

2. Er gaat iets veranderen

Volgens psychotherapeut Matt Lundquist droom je over zwangerschap wanneer je je niet fijn voelt of onzeker bent over een verandering in je leven. De droom wijst dan dus op een meer achterliggende gedachten.

3. Er komt iets nieuws

Sta je op het punt om te verhuizen? Of wacht je op een promotie op je werk? Dan mag je erg blij zijn met een droom waarin je in verwachting bent. De droom kan namelijk de geboorte van iets nieuws betekenen, maar dit hoeft zeker niet te zeggen dat het een baby is.

4. Er gaat iets creatiefs gebeuren

Dromen over zwangerschap draaien, volgens deskundige Ally Mead, om creativiteit. Vrouwen creëren natuurlijk een nieuw leven wanneer ze zwanger zijn. Wanneer je droomt dat je zwanger bent kan dit betekenen dat je onbewust of bewust behoefte hebt aan meer creativiteit. Kortom: tijd om een nieuwe hobby te zoeken.

5. Je bent gestresst

Van stress gaan veel mensen ander gedrag vertonen. Het is dan ook niet raar dat je brein ook anders reageert op gebeurtenissen en deze op andere wijze verwerkt. Gebruik je droom als waarschuwing en plan wat me-time in.

6. Helemaal niks

Dit kan natuurlijk ook gewoon. Er zijn genoeg moderne neurowetenschappers die beweren dat je dromen niet per se iets hoeven te betekenen. Het hoeft dus niet te betekenen dat je onbewust graag een baby wilt of iets wat daarop lijkt. De meeste dromen zijn nou eenmaal bedrog.

Lees ook:
De meest voorkomende seksdromen en hun betekenis
6 dromen die wellicht voorbij komen als je zwanger bent + hun betekenis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme