Als je op deze leeftijd kinderen krijgt worden ze slimmer (hé, onderzoek zegt het)

Kinderen Redactie 18 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Hoe oud je was toen je je kinderen kreeg blijkt van invloed te zijn op de intelligentie van je kroost. De gemiddelde leeftijd waarop Nederlandse vrouwen kinderen krijgt ligt rond de 30 jaar. Slim landje blijkt nu…

Uit onderzoek blijkt dat als je wacht tot je in de dertig bent, je kinderen slimmer zijn dan wanneer je jong moeder wordt.

Slimmere kinderen? Begin na je dertigste

Uit onderzoek van de London School of Economics blijkt namelijk dat vrouwen die moeder werden als dertiger, de intelligentste kinderen op de wereld hebben gezet. Een stuk slimmer dan de kinderen die werden geboren toen hun moeder twintiger of veertiger was. De kinderen werden getest op lezen, analytisch vermogen en geheugen op tien en elfjarige leeftijd. Voor de studie werd gekeken naar 18.000 Britse kinderen. Een flinke steekproef.

En waarom zijn ze dan slimmer? Het blijkt dat vrouwen die zwanger werden in hun dertiger jaren, eerst vooral gefocust waren op hun carrière. Hierdoor kunnen ze meer kennis overdragen aan hun nazaatjes en zijn ze (en dit speculeer ik er even zelf bij) ook meer geïnteresseerd en gefocust op het overdragen van die juiste kennis voor een bright future voor hun kroost.

Ook interessant: Tja, maar slimme kinderen grijpen wel vaker naar drank en drugs

Was je een twintiger en denk je nu ‘wat een onzin onderzoek’, hier ben ik ook nog niet helemaal overtuigd van de conclusies, maar er zit wet wal in. Kwestie van je kind(eren) de juiste educatie geven die bij hem past. En wat is intelligentie nu eindelijk. Ik meen te kunnen beweren dat heel wat mensen met een nobel en fijn beroep waar je niet hoog voor opgeleid hoeft te zijn een stuk gelukkiger zijn dan de zogenaamde intelligente hotshots in saaie beroepen. Een hoop geld misschien, maar gelukkig. Wie is er dan slim?

Nog meer over slimme kinderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen