Wat betekent het als je droomt over een zwangerschap of zelfs een bevalling?

Mind Laurien Bleeker 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Droom je wel eens over dat je zwanger bent, gaat bevallen of zelfs een complete bevalling doorstaat inclusief gezonde baby? Of je nu zwanger bent of niet: je droom kan een bepaalde betekenis hebben.

Dromen over zwangerschap of een bevalling kan zo realistisch zijn, dat je even in verwarring bent als je wakker wordt. De droom kan een paar keer terugkomen en het kan zijn dat je onderbewustzijn je iets wilt zeggen.

Dromen over zwangerschap

Dromen dat je zwanger bent, terwijl je dit niet bent, kan je nogal ongerust maken. Zeker als je niet zwanger wilt zijn. Meestal gaat zo’n droom over iets anders. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je onderbewuste je op die manier laat weten dat je ergens naar verlangt. Vaak op een creatieve manier, zoals een verandering in je interieur. Maar er kan ook een diepe, onderliggende gedachte achter zitten: dat je bijvoorbeeld voor je gevoel vast zit in een beroep, terwijl je heel graag iets creatiefs had willen doen. Deze droom zet je dus in ieder geval aan het nadenken over het leven zoals je dat nu leeft. Overigens kunnen mannen om deze reden ook dromen dat ze zwanger zijn.

Dromen over bevalling

Een geboorte of bevalling betekent: nieuw leven. Je zet een nieuw leven op aarde. Droom je over een bevalling, of zelfs dat je zelf aan het bevallen bent, dan wil dat niet per se zeggen dat je zwanger bent. Het kan ook symbool staan voor iets nieuws dat gebeurt of staat te gebeuren in je leven. Een nieuwe baan of studie bijvoorbeeld. Het staat voor verandering: heb je een nieuwe relatie of staat er een verhuizing voor de deur? Een zwangerschap, letterlijk, is natuurlijk ook iets nieuws. Dus ben je wel zwanger, dan is het niet gek dat je dit verwerkt in je dromen en dus over je bevalling droomt.

Een bevallingsdroom kan gek genoeg ook staan voor een (aankomend) probleem of een nare situatie waarin je je bevindt. Zie je een pasgeboren baby in je armen liggen in je dromen? Dan is dat juist iets positiefs: een voorteken van geluk.

6x vreemde dingen die je kunt dromen als je zwanger bent, én wat ze betekenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme