Dilemma: ‘Moet ik dure duurzame kinderkleding of goedkope kinderkleding kopen?’

Persoonlijk Vera Guldemeester 20 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Leonoor (32) haar dilemma voor: “Moet ik dure duurzame kinderkleding of goedkope kinderkleding kopen?”

“Ik ben op dit moment 20 weken zwanger van een jongetje. Afgelopen week had ik een goede echo, dus nu kan het genieten pas echt beginnen. Ik heb samen met mijn vriend al leuke meubels gespot voor de kinderkamer. Mooie meubels van licht hout. Die kleur kan ik makkelijk combineren met leuke accessoires. Wat ik nu ook eindelijk ga kopen is kleding voor de kleine, maar toch twijfel ik nog over wat voor kleding.

Dure duurzame kleding

Ik twijfel of ik voor dure duurzame kleding moet kiezen of goedkope kinderkleding. Ik hou van duurzaamheid en ik vind het fijn als dingen langer meegaan, maar ik ben er nog niet uit of ik ook duurzame kinderkleding moet gaan kopen. De kleding is erg mooi. En die kleuren? Ook die passen helemaal bij mij. Beige, koper, bruin. Ik vind het fantastisch en de materialen ook. Maar als ik die prijzen zie, dan schrik ik enorm. Zestig tot tachtig euro voor een babytrui, waar hij binnen twee maanden is uitgegroeid? Ik vind het erg veel geld.

Goedkope kinderkleding

De prijzen van duurzame kleding staan me dus allesbehalve aan, zeker als ik zie hoe mijn neefjes van het kinderdagverblijf of van school komen. Het lijkt wel alsof ze iedere dag door de modder rollen. Niet alleen tijdens school trouwens, ook gewoon in het weekend. Ik zou het vervelend vinden als dure duurzame kleding in no time vies is of dat er zelfs scheuren in komen. Dan laat ik mijn kind liever in goedkope kinderkleding lopen, die ik gewoon weg kan gooien als het lelijk geworden is. Toch ben ik er nog niet helemaal uit.

Twijfel

Ik ben erg benieuwd hoe andere ouders dit aanpakken bij baby’s en kleine kinderen. Heb je voor dure duurzame kleding gekozen? Of ga je voor goedkope kinderkleding? En waarom? Wellicht dat ik na het zien van andere meningen wel een keuze kan maken, want ik merk dat ik dat nu erg moeilijk vind.”

Dilemma: ‘Zal ik voor wasbare luiers kiezen of toch wegwerpluiers gaan gebruiken?’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen