Echt gezegd: gênante uitspraken van kinderen waardoor je door de grond wil zakken

Kinderen Laurien Bleeker 12 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Kinderen zijn altijd zo lekker eerlijk, dat waarderen we zo aan ze. Toch? Meestal wel ja, maar soms ook even niet. Soms doen kinderen namelijk uitspraken die je door de grond doen (willen) zakken van schaamte. Vooral als het gebeurt in een openbare ruimte, zoals in de supermarkt of op het schoolplein.

Zie maar eens normaal te reageren op de volgende eerlijke, maar gênante uitspraken die jullie kinderen deden in het bijzijn van anderen.

Gênante uitspraken van kinderen

Deze dingen zijn écht gezegd…

1. Klitten

Ouder broertje tegen jonger broertje over een man met dreadlocks: “Kijk, die meneer heeft allemaal klitten in zijn haren, die kamt zijn haar dus ook nooit. Dat krijg jij ook, want jij wil toch ook nooit je haar kammen?”

2. Net als papa

De kleuter in de supermarkt: “Kijk mama, die meneer heeft een dikke buik! Net als papa!”

3. Buikgriep

De praatgrage peuter vertelde doodleuk met grote ogen het volgende aan een moeder op het schoolplein: “Mama was ziek, ze had heel veel gepoept. En ze had kots!”

4. Wiebelborstjes

De kleuter en een vriendje waren in gesprek waar een paar ouders bij stonden. De kleuter: “Mijn mama heeft wiebelborstjes, die gaan heen en weer als ze loopt!”

5. Kleding kopen

De kleuter in gesprek met mensen op het strand: “Mijn mama werkt ook: kleding kopen op de laptop doet ze elke dag.”

6. Bedankt papa

Kleuter ziet een vrouw met een goede bilpartij en roept: “Kijk mama! Papa houdt toch van dikke billen en dikke borsten, net als die mevrouw!”

7. Gek haar

“Die heeft gek haar hè mama”, de peuter gefascineerd over een meneer met heel lang gevlochten haar.

8. Piemol

“Ik heb een kleine piemel, maar als ik groot ben dan heb ik een grote. Net zo’n grote als papa!”, aldus de peuter tegen zijn juf van de opvang. Terwijl papa ernaast stond.

9. Lekker schelden

We liepen in de supermarkt toen mijn peuter iets liet vallen en vervolgens heel hard “Godverdomme ohmaigot” riep. Ik voelde de prikkende ogen van een paar oude dametjes naast me…

11 dingen die echt gezegd zijn tegen vrouwen in hun kraamweek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme