Seks na de bevalling: 4x koppels zijn EERLIJK over hun ervaring

Relatie Valéry de Voijs 18 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Seks na de bevalling. Het kan nog wel even een dingetje zijn. Let’s be honest. De eerste maanden staan in het teken van poepluiers en emotionele huilbuien. Daarbij zul je je af en toe net een voedermachine voelen, en zul je moeten wennen aan je ‘nieuwe lichaam’. Maar wat als die eerste maanden voorbij zijn, en jij langzaamaan weer zin krijgt in een romantische vrijpartij? Deze koppels vertellen eerlijk over hun eerste keer seks na de bevalling.

Voor alles wat jij graag wilt weten, maar niet aan je moeder durft te vragen… We’ve got you:

Seks na de bevalling

Wij danken het internet. Deze koppels vertellen namelijk open en eerlijk over hun eerste keer na de bevalling.

Karen en Leo

Dit grappige koppel neemt geen blad voor hun mond en vertellen over hun ervaring op hun eigen YouTube-kanaal. Drie maanden na de bevalling heeft het stel geprobeerd voor de eerste keer seks te hebben. Op de vraag of het anders voelt hoeft Leo niet lang na te denken: “Yes, duh! Your vagina is different.

Karen brengt het iets genuanceerder. Ze was zenuwachtig en voelde zich net een maagd (not in a good way). Het voelde allemaal veel strakker. Volgens haar komt dat omdat ze minder vochtig was, en al maanden geen seks meer had gehad. Daarbij was ze uitgescheurd tijdens de bevalling dus ze bang dat het nog niet allemaal goed geheeld zou zijn. Het was pijnlijk, ongemakkelijk en traumatisch. Ongeveer een half jaar na de bevalling ging het allemaal veel smoother. Karen is nog wel onzeker over haar lichaam, en is minder vochtig down there, maar met wat glijmiddel konden ze er weer volop van genieten.

Alyshia en Abby

Deze twee mama’s zijn dan wellicht geen koppel, toch winden ze er geen doekjes om op hun gezamenlijke YouTube-kanaal The Chic Mamas. Alyshia noemt het ‘PTSD for your vagina‘, aangezien haar eerste keer ná de bevalling veel pijnlijker was dan haar ontmaagding.

Ook deze mama’s waren behoorlijk droog tijdens de eerste keren seks na de bevalling. Daarbij gaven ze borstvoeding, en geven een handige waarschuwing: “Your body will throw the milk out of your body. Possibly on your partner.” Hoe je dit het beste kan oplossen? Simpel door je voedingsbeha aan te doen…. sexy zal het niet zijn, efficiënt wel.

De laatste tip van de mama’s: koop glijmiddel. Heel. Veel. Glijmiddel.

Sapphiroula en Nick

Dit knappe stel heeft acht weken gewacht voor ze de stap durfden te nemen. De eerste zes weken voelde Sopphiroula totaal geen druk, maar na acht weken heeft ze zichzelf over die mentale blokkade gezet. Ze was namelijk bang dat hoe langer ze zou wachten, hoe vervelender het zou zijn.

Die mentale blokkade kwam niet alleen door allerlei angsten, maar ook omdat de kersverse mama zich totaal niet sexy voelde: “Ofcourse I didn’t feel sexy, there’s a baby on my tits.”

Wanneer het stel voor de eerste keer na de bevalling probeert om seks te hebben, gaat dat moeilijker dan verwacht. Volgens Nick kwam dat omdat zijn vriendin ‘all closed up‘ was, en het praktisch gezien gewoon niet lukte. Een week later probeerden het stel het een tweede keer, maar opnieuw zonder succes. Het was pijnlijk voor beiden, en er zijn zeker wat traantjes aan te pas gekomen, aldus de kersverse ouders.

Carly Rowena en Leon

Leon was erg angstig. En dan drukken we het nog zacht uit. Zijn vrienden waren namelijk helemaal niet positief over hun eigen ervaringen en hebben de arme man dan ook bang gemaakt. Eén van zijn vrienden beschreef de bevalling van zijn vrouw als volgt: “It’s like seeing your favourite pub go down.” Een andere vriend waarschuwde hem: “You’ will get lost in there.”

Leon was dan ook als de dood dat Carly’s prachtige VGG nooit meer hetzelfde zou zijn. Gelukkig voor onze angsthaas Leon is het allemaal goed gekomen en na zijn eigen ervaring noemt hij z’n vrienden zelfs a ‘bunch of idiots‘.

Volgens het stel zijn er twee dingen nodig bij die eerste keer: wijn en glijmiddel. Niet in hetzelfde glas uiteraard.

Meer weten? Hier lees je wat niemand je écht vertelt over je vagina ná de bevalling!

Seks tijdens je zwangerschap: 5x dingen die jij wilt weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme