Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 31 aug 2020
Leestijd: 5 minuten

Het eerste trimester van je zwangerschap: week per week uitgelegd

YES, je bent zwanger en je zit midden in je eerste trimester. Een spannende tijd is aangebroken en je lichaam zal in korte tijd veel veranderen. Benieuwd wat er week tot week gebeurd met je lijf en je baby?

We vertellen het in dit artikel!

Eerste trimester

Want hoe groot is de baby in week 7? Wanneer gaat je buik daadwerkelijk groeien? En welke kwaaltjes kun je verwachten? Hieronder lees je wat je week per week in je eerste trimester te wachten staat: van week een tot en met week dertien.

Week 1

In de eerste week ben je eigenlijk nog niet zwanger. Hoewel je zwangerschap naar verluidt veertig weken duurt, draag je je baby in feite maar 38 weken. In je eerste week gebeurt er dus ook nog nauwelijks iets.

Het is in ieder geval goed om te starten met het slikken van foliumzuur. Stop uiteraard met ongezonde gewoontes zoals roken en alcohol drinken.

Week 2

In de tweede week van het eerste trimester vindt de ovulatie plaats. In deze week heb je de meeste kans om zwanger te worden. Benieuwd hoe je je ovulatie kunt berekenen? Lees dan dit artikel. Mocht je in ieder geval graag zwanger willen worden, dan is deze week hét moment om veel seks te hebben.

Week 3

In de derde week kun je – als het gelukt is – spreken van een zwangerschap. Vaak hebben vrouwen dat nog helemaal niet door. Het doen van een zwangerschaptest heeft over het algemeen ook nog geen zin, aangezien je nog te weinig hCg-hormoon in je lichaam hebt.

Lees ook: Goede vraag: hoe snel na het vrijen kan je een zwangerschapstest doen?

Week 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Parents.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het eerste trimester van je zwangerschap: week per week uitgelegd
Sluiten