Bedgeheimen van Emma (30): ‘Seks met de baby erbij vind ik echt awkward’

Relatie Laura Saija 16 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Emma over seks na de bevalling.

Bio

Naam: Emma (30)
Aantal kinderen: Jolie (7 maanden)
Partner: Joppe
Aantal jaren samen: 8
Bevalling: keizersnede

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Ik hoopte heel erg op een natuurlijke bevalling, maar dat liep wat anders dan gepand. Toen de weeën thuis begonnen ging alles nog goed, we gingen langzaamaan naar het ziekenhuis. Na ongeveer acht uur had ik tien centimeter ontsluiting en belandde ik dus in de persfase. Helaas bleef ik in de persfase, want daarna bleven de persweeën uit. Die kwamen nog maar heel sporadisch. Op eigen kracht persen ging niet. want Jolie’s hoofdje lukte niet langs mijn schaambot en uiteindelijk werd dat pas na vijf uur een keizersnede.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Het duurde een tijdje voordat ik de bevalling verwerkt had. Ik vond het de heftigste ervaring van mijn leven en ik had ook een gevoel van falen, omdat het mij niet gelukt is om op eigen kracht een baby eruit te persen. Vooral omdat ik het helemaal in mijn hoofd had hoe het zou moeten gaan. Er was zo veel gebeurd met mijn lijf en daar had ik mentaal en natuurlijk ook fysiek wel een tijdje last van. Daarom duurde het zeker vier of vijf maanden voordat we weer met seks begonnen.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“De seks is zeker anders. Jolie slaapt bij ons op de kamer en ik vind het zelf heel ongemakkelijk om seks te hebben met de baby erbij. Ze heeft wel een eigen bedje op onze kamer, maar meestal slaapt ze bij ons in bed. De gelegenheid is er dus niet echt, want voor mijn voelt het niet goed en ik ben dan ook bang dat ze wakker wordt.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Ik denk dat we zo’n één keer per week seks hebben, als we daar de gelegenheid voor krijgen. Seks met de baby erbij vind ik echt awkward dus we moeten het hebben van momenten ‘s avonds op de bank of onder de douche. Dit komt momenteel niet zo vaak voor.”

Hoe kun je je seksleven weer een oppepper geven?

“De baby een eigen kamer geven, haha! Wij hebben helaas nog geen extra kamer, maar binnenkort verhuizen we naar een grotere woning. Dan krijgt Jolie eindelijk een eigen kamer. Hopelijk wil ze daar dan ook slapen.”

Seks na de bevalling, het blijft een beetje een taboe om te bespreken. En als de verloskundige tijdens haar laatste bezoekje zegt: “Doe je het wel veilig?” Denk je wellicht, waar hééft ze het over? Want ja, seks is misschien niet top of mind deze dagen. En de dagen erna trouwens ook niet. Wat kun je verwachten van de seks verwachten na de bevalling? Wij vertellen het je.

Bedgeheimen van Erin (33): ‘Toen ik ovulatietesten begon te doen, bereikte ons seksleven een dieptepunt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme