10 x redenen waarom mannen op emotionele vrouwen vallen

Persoonlijk Redactie 26 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

‘Doe toch niet zo moeilijk!’ of: ‘Reageer niet altijd zo emotioneel!’ Als ik een euro zou krijgen voor elke keer dat ik mijn vriend dat tegen me heb horen zeggen de afgelopen tien jaar, zou ik de trotse eigenaresse zijn van een prachtige finca op Ibiza.

Heel graag zou ik willen zeggen dat niet ik, maar hij ingewikkeld doet, maar dat zou gelogen zijn. Ik beken: ik ben een behoorlijk emotioneel type. Voordat men denkt dat dat inhoudt dat ik psychisch dagelijks op de afgrond van instorting balanceer: geen paniek, dat valt reuze mee (in ieder geval niet dagelijks).

Wat typeert emotionele vrouwen?

Wat een emotionele vrouw kenmerkt is dat ze geneigd is situaties eerder vanuit haar gevoel dan vanuit haar verstand te bekijken en dus ook zodanig te reageren. Lees: ze reageert vaak nogal instinctief. Lees: verstand heeft daar weinig mee te maken. Lees: ze is in dat soort gevallen vaak niet voor die nodige rede vatbaar. Lees: ze doet af en toe gewoon best wel moeilijk.

Natuurlijk is dat af en toe bloedvermoeiend (sorry schat), maar er is een reden voor waarom mannen zich doorgaans meer aangetrokken voelen tot emotionele vrouwen. Sterker nog: daar zijn zomaar tien redenen voor, te weten:

1. Het leven is nooit saai (elke dag heeft wel een verrassing in petto)
Dat zeg ik tenminste altijd tegen de vriend, nadat ik weer ergens moeilijk over gedaan heb. Wat zou het leven toch saai zijn als alles altijd oké en prima is; reken maar dat ‘ie dan binnen no time uitgekeken zou zijn.

2. Emotionele vrouwen zijn vaak heel slim
Oké, misschien is niet alles uit dit lijstje wetenschappelijk hard te maken, maar soit. Feit is dat emotionele vrouwen vaak moeilijk doen omdat ze veel over dingen nadenken en kritisch zijn – niet in de laatste plaats naar zichzelf. En laat dat nou net typisch eigenschappen zijn waar veel intelligente vrouwen mee gezegend (nou ja) zijn.

3. In tegenstelling tot wat je denkt, is een emotionele vrouw juist geen dramaqueen
Al was het maar omdat een emotionele vrouw weet dat ze reageert zoals ze reageert. Natuurlijk zou het een brute leugen zijn om te zeggen dat er nooit heisa of gedoe is, het wordt nooit écht dramatisch: juist omdat reacties zich vaak volgens een herkenbaar, nagenoeg vast patroon voltrekken.

4. Puurder en eerlijker dan dit komen ze niet
Emotionele vrouwen kunnen veel, maar toneelspelen hoort daar niet bij. What you see is what you get, dat idee. Nadeel: af en toe get je een boel gedoe, maar het is in ieder geval het meest eerlijke.

5. Ze zitten boordevol passie
Dat is immers de reden waarom ze zo intens reageren: ze voelen heel gepassioneerd over zaken. Dus ook over de man waar ze van houden.

6. Emotionele vrouwen zijn bovengemiddeld grappig
Waarbij ook de nodige zelfspot over hun eigen emotionele opvliegendheid vaak niet ontbreekt – godzijdank.

7. Ze kennen en snappen zichzelf heel goed
Het jammere is alleen dat het vaak de wereld om haar heen is, die haar niet begrijpt.

8. Na een uitbarsting zijn ze weer heel lekker rustig
Geloof me, na verloop van tijd heeft de man dat ook prima door. Kwestie van ‘tuurijk schatje’ en ‘rustig maar schatje’ zeggen en wachten tot het overwaait.

9. Ze doen niet aan oppervlakkige vriendschappen
Met andere woorden: als je een keer in een confrontatie of ruzie met haar terechtkomt, betekent dat dat je voor haar een echte vriend(in) bent. Lucky you!

10. Ze blijven hun man nieuwsgierig houden
Als je je ooit afgevraagd hebt waarom dat zo is, lees dan vooral punt 1 tot en met punt 9 nog een keertje goed door.

Lees ook: Mensen die huilen bij films zijn juist sterk en empathisch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme