Heb je nog steeds (tegen beter weten in) de hoop dat je ex bij je terugkomt? Laat het los

Relatie Gina Koninkx 2 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Je krijgt het maar niet uit je hoofd: wat als… ? We begrijpen dat het waanzinnig moeilijk is om iemand los te laten (in dit geval je ex om precies te zijn) na een breuk, toch is dat in sommige gevallen wel beter. Hulptroepen zijn onderweg want je ex loslaten doe je zó.

Je ex loslaten (ook al wil je dat eigenlijk niet)

Je ex loslaten is misschien wel het moeilijkste wat er is. Iets in jou hoopt nog steeds dat het nog goed komt tussen jullie maar eigenlijk weet je diep van binnen wel beter. Tijd dus om dit aan te pakken, wij helpen je vast op weg.

1. Wees eerlijk tegen jezelf

Ben realistisch en wees eerlijk tegen jezelf. Diep van binnen weet jij ongetwijfeld of het wel of niet écht een optie zou zijn dat jij en je ex weer terug bij elkaar komen. Houd jezelf een spiegel voor, wat waren jullie problemen en wat is de reden dat het is uitgegaan? Zijn jullie allebei veranderd of zou de situatie er weer exact hetzelfde uitzien?

Vraag desnoods je vrienden om advies, hoe kijken zij daar tegen aan als jij serieus denkt dat samenkomen weer een optie is? Soms kun je dit zelf misschien niet zo goed inschatten en dan is het goed om het van een ander te horen.

2. Pak je leven op – zonder je ex

Hoewel alles in je misschien schreeuwt dat je je lieven niet wilt oppakken zonder je ex-partner, is het belangrijk om dat wel te doen (geloof ons, we’ve been there). Plan tijd in voor jezelf, met je kids of met vrienden. Ga op pad en blijf niet in het verdriet wegkwijnen op de bank. Als jij je leven weer op pakt, zal het steeds completer voelen zonder het aandeel dat je ex daarin had. Je ex loslaten wordt op die manier uiteindelijk stukken makkelijker.

LEES OOK: 5 signalen die je lichaam afgeeft als je ongelukkig bent in je relatie

3. Focus je op wat anders

Geef aandacht aan andere belangrijke dingen in het leven. Dat kan van alles zijn: je kids, je vrienden of wellicht een interessante cursus. Focus je op deze dingen zodat je beter in staat bent je ex los te laten.

4. Verbreek het contact

Als iets dit gevoel versterkt, is dat contact blijven houden met je ex. Hoewel dat onvermijdelijk is in het geval van kinderen waar jullie het ouderschap over delen, kun je het beperken tot het contact over de kids.

Probeer verder contact (waar je je alleen maar slechter door gaat voelen) te verbreken. Dat kan zijn op social media kanalen maar ook jezelf verbieden dat je ‘s avonds in bed uren naar zijn WhatsApp foto ligt te staren en hem appt hoeveel je hem mist.

Hoe dan ook blijft je ex loslaten ontzettend moeilijk maar op de lange termijn is het beter voor jezelf als er echt geen hoop meer is op een gelukkige relatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elite Daily

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen