Famme test: Professionele gezichtsbehandeling thuis met de FOREO UFO?

Beauty Sophie Nortier 10 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Wat nou als je jezelf thuis een professionele gezichtsbehandeling kunt geven, in slechts anderhalve minuut? Dat is wat de FOREO UFO 2 belooft en Famme’s Sophie testte het uit.

Blugh… Nog langer thuis zitten. Begrijp me niet verkeerd, want ook ik vind dit hartstikke nuttig en belangrijk natuurlijk. Maar naast je mentale gezondheid, heeft je huid er ook onder te lijden. Mogen we straks weer sociaal doen, zien we eruit als een verlepte vaatdoek… Niet echt waar we op zitten te wachten natuurlijk.

Daarom moeten we een beetje improviseren om onze gezichtsverzorging op peil te houden. Geen schoonheidsbehandelingen meer buiten de deur, hoeft op zich geen probleem te zijn met alle tools en trucjes die we tegenwoordig overal tegenkomen. Maar wat werkt echt?

Ik testte de FOREO UFO 2 uit, een apparaat dat een professionele gezichtsbehandeling belooft in slechts 90 seconden.

De FOREO wat…?

First things first. FOREO is een Zweeds skintech merk dat de beste technologieën heeft verzameld om professionele gezichtsbehandelingen aan te kunnen bieden, vanuit het comfort van je eigen badkamer, of slaapkamer, of nou ja, waar je maar wil eigenlijk.

In dit specifieke apparaatje, de FOREO UFO 2, is een aantal ver ontwikkelde technologieën gecombineerd om je de ultieme masker treatment te geven. Zo zit er lichttherapie op basis van gekleurde LED verlichting in en thermotherapie of cryotherapie (afhankelijk van de behandeling). Daarnaast kan het maskertje in zeer korte tijd toch diep je huid doordringen door middel van geluidsgolven.

Sfeerbeeld van de Foreo Ufo 2 die een professionele gezichtsbehandeling thuis verzorgt
Bron: SimplyPR

Waarom dit apparaat?

Dat klinkt misschien een beetje extreem, maar het heeft onze aandacht wel getrokken. Want, met alle ballen in de lucht (thuiswerken, kids onderwijzen én opvoeden, een huishouden dat versloft terwijl je ernaar zit te kijken…) hebben we vrij weinig tijd om bijvoorbeeld zelf maskertjes te knutselen of uitgebreid een uur in bad te gaan om een masker in te laten trekken. Die anderhalve minuut die ze beloven, die bevalt ons enorm!

Het apparaatje is met €279 niet de goedkoopste oplossing voor een thuisbehandeling, maar je kunt het wel eindeloos gebruiken wat een stuk duurzamer is dan een paar behandelingen bij de schoonheidsspecialiste. Daarnaast kun je delen met geliefden of vriendinnen en ook dat is niet mogelijk met een normale gezichtsbehandeling.

Hoe werkt het?

Er zijn allerlei verschillende treatments waaruit je kunt kiezen. Je hebt ze voor de vette of juist uitgedroogde huid, voor de acné huid of – en daar gaan we bij Famme natuurlijk ook goed op – de ouder wordende huid.

Ik heb er verschillende mogen uittesten en kan daaraan toevoegen dat eigenlijk alle maskers geschikt zijn voor de gevoelige huid, dus dat is een dikke win in deze tijden.

Pukkels én een droge huid? Zo verzorg je je gezicht in Corona-tijd

Wanneer je er een hebt gekozen, in dit geval de Honey Manuka, kun je deze in de bijbehorende app selecteren. De app, die via bluetooth in verbinding staat met het apparaatje, downloadt de bijbehorende software voor de behandeling en communiceert deze aan de FOREO UFO 2.

Vervolgens beginnen de instructies vanuit de app met een uiterst vriendelijke stem. De dame, ik noem haar inmiddels Fee, vertelt je precies wat je moet doen en in welke fase van de behandeling je precies zit. Op het scherm zie je de bewegingen die je moet volgen om je volledige gezicht te pakken te krijgen.

Honey Manuka gezichtsmasker van FOREO
Bron: SimplyPR

De behandeling

Het apparaatje begint te trillen en de behandeling begint. De eerste dertig seconden merk je dat het apparaat opwarmt wat erg prettig voelt. Dit wordt begeleid door rood LED licht wat ervoor bedoelt is om de huid erop voor te bereiden om de maskeressentie goed in de huid op te nemen.in

Vervolgens verandert het licht naar oranje en beginnen de zogenaamde T-Sonic™ trillingen om de vitaliteit terug te brengen in je huid en deze te laten stralen.

Hierna verandert het licht weer terug naar rood en nemen de trillingen en warmte langzaam af.

En klaar is Kees!

Je kunt nu met een schone handdoek je gezicht droogdeppen of je kunt het aan de lucht laten drogen. Het is maar net waar je tijd voor hebt.

Ik deed de behandeling ‘s avonds voor het slapen en koos ervoor om nog even het restantje spul uit de verpakking te knijpen en dit nog even goed in te smeren. Vervolgens liet ik het drogen en heb ik er verder niks meer op gesmeerd. Maar er wordt aangeraden om na de behandeling je normale hydraterende crème op te smeren.

Het resultaat van de gezichtsbehandeling

Na de behandeling was mijn huid erg zacht en fris en zag deze er inderdaad erg gezond uit.

Conclusie

Natuurlijk staan we te juichen wanneer de schoonheidssalons straks weer open gaan, want er gaat toch niks boven een uur lange massage van je gezicht, hals en hoofdhuid. Maar(!) de FOREO UFO 2 is zeker een goed alternatief in deze tijden. Hij doet wat hij belooft. Hij houdt je huid gezond en stralend én maakt dit mega makkelijk.

Wat ons betreft blijven ze straks naast elkaar bestaan. Eens in het half jaar naar de schoonheidsspecialiste, maar ook zeker wekelijks een maskertje van de FOREO UFO 2.

Creëer je eigen spa aan huis! 5 beautybehandelingen die je makkelijk zelf kunt doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen