5 x de meest geweldige Ikea-hacks voor in de keuken

Lifestyle Sophie Nortier 10 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is precies waar je op zat te wachten: Ikea hacks voor in de keuken.

Ja, wij zijn fan van deze Zweedse meubelgigant. Al is het alleen al omdat hij ons leven een (heel) stuk makkelijker maakt. Maar de meubels en accessoires zijn niet alleen te gebruiken op de standaard manier. De welbekende Ikea hacks maken deze spulletjes namelijk een stukje persoonlijker en zelfs nóg handiger.

Ikea hacks voor de keuken

Nu hadden we er al een aantal stukken over geplaatst. Zoals deze Ikea hacks voor de kinderkamer en alle slimme dingen die je met het kruidenrekje kunt doen. Maar nu is het tijd voor de handigste hacks voor in de ruimte waar ze misschien wel het meest nodig zijn: de keuken.

Wij speurden het web voor je af en vonden deze pareltjes van Ikea hacks voor in de keuken. Doe er je voordeel mee!

1. Boekenkast of keukenblok?

Dit is echt geniaal voor een ieder die werkblad- en opslagruimte te kort komt in de keuken, maar niet genoeg plek heeft voor een groot keukeneiland. Dit rollende keukenblokje is gemaakt uit een kleine Kallax (à €29,95), twee wieltjes. Hoe je hem maakt? Dat lees je hier!

2. Precies waar je ze nodig hebt

Boterhamzakjes, vuilniszakken, folie… Ze liggen altijd in een veel te volle la waardoor de verpakking kapot gaat bij het open en dicht doen van de la. Maar met deze Ikea hack voor in de keuken kun je ze dus altijd vinden én blijven ze in tact. Handig toch? En dat voor maar €7,99 voor twee van deze Knuff lectuurbakken.

3. Lekker hangen

Stukje muur over en op zoek naar een leuke manier om spul op te hangen? Gebruik gewoon een lattenbodem! Zo simpel kan het zijn. Voor €15,- heb je de Luröy lattenbodem, kun je hem zelfs nog in meerdere delen knippen om deze Ikea hack op meerdere plekken toe te passen.

4. Geen standaard keuken

Oké, dit is geen snelle of makkelijke hack. Maar wel een geniale! Want voor een ieder die het liefst een design keuken wil, maar daar nou niet echt, nou ja, de middelen voor heeft… Je kunt dus ook gewoon een volledig op maat gemaakt Ikea keukeninterieur kopen, en alleen de frontjes (lees alles dat je ziet) custom laten maken. De binnenkant is namelijk hartstikke stevig en supergoed op maat te laten maken. En dan houd je wel het unieke uiterlijk waar je naar op zoek bent. Zoals deze…

5. Veilige leertoren

Is jouw kleintje ook zo geboeid door alles dat jij doet in de keuken, maar toch een tikkeltje onhandig waardoor ze telkens van het krukje dondert? Zie hier, de Ikea hack-oplossing! Hoe je het precies maakt lees je hier. Maar je kunt in ieder geval alvast het Bekväm krukje kopen voor €17,95.

Dit zijn de beste IKEA hacks voor jouw peuter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen