Knusse bedoening op het werk; 1 op de 5 fantaseert over collega’s – maar wat zegt dit over je relatie?

Relatie Sophie Nortier 7 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dat ene lekkereding op kantoor, hoe vaak droom je wel niet weg bij de gedachte hoe het zou zijn als hij of zij je ineens de wc in trekt voor een stomend heet nummertje? Daarin ben je dus blijkbaar niet alleen, want één op de vijf fantaseert er wel eens over een collega.

En dan word je wakkergeschud door een appje van je lief en realiseer je je dat je hem of haar misschien tekort doet met de fantasie over een ander. Maar is dat echt zo?

Fantaseren over anderen goed voor je seksleven?

Niet per se, vindt Justin Lehmiller (expert op dit gebied, van het Amerikaanse Kinsey Institute). In een onderzoek uitgevoerd door Quest Psychologie blijkt namelijk dat slechts 49% van de ondervraagden ‘braaf’ over hun eigen partner fantaseert. De rest gaat voor onder andere collega’s, exen, beste vrienden of vriendinnen en beroemdheden. En dat is volgens Lehmiller dus helemaal niet zo verkeerd.

Fantaseren over seks is volgens deze expert namelijk erg nuttig voor je eigen seksleven én effectief tegen stress. En over wie deze fantasie gaat maakt dan niet zoveel uit. Uiteraard, stelt Lehmiller, is het niet zo’n goed teken als de fantasieën nooit over je eigen partner gaan. Dan zou je toch eens moeten kijken of je iets kunt veranderen aan je seksleven. Maar een beetje variatie in de fantasieën kan geen kwaad.

Dit zijn de 8 populairste seksuele fantasieën onder vrouwen

Sterk taboe

Sterker nog, dit zou kunnen zorgen voor wat nieuwe input in de slaapkamer. Alleen komt dat laatste helaas vrij weinig in uitvoering omdat bijna de helft van de ondervraagden zegt nooit over hun seksuele fantasieën te praten. Zélfs niet met hun partner…

Daar mag wat ons betreft toch wel verandering in komen. Want wat zou er nou kunnen gebeuren wanneer we dit wel doen? Gezien de cijfers is de kans groot dat onze partner net zo goed seksuele fantasieën heeft, en waarschijnlijk ook over anderen. Misschien kan een rollenspel dan een uitkomst zijn voor een pittiger seksleven?

Sexy time! 14 tips voor meer zelfvertrouwen in de slaapkamer

Ladies: zo zorg je ervoor dat je niets tekort komt in de slaapkamer – want dat is belangrijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen