Ladies: zo zorg je ervoor dat je niets tekort komt in de slaapkamer – want dat is belangrijk

Gezondheid Eva ten Wolde 27 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Er hangen nog steeds veel taboes rondom het vrouwelijk lichaam en seksualiteit. Het is zonde dat hier weinig openheid over is, want er gaat een wereld voor je open als je controle hebt over je eigen plezier in seks! Ladies, taboes zijn er om doorbroken te worden. En daarom mag je er met deze tips voor zorgen dat je niets meer tekort komt in de slaapkamer…

Iedere vrouw verdient het om te genieten tussen de lakens, met iemand anders of in haar eentje.

Zo krijg je de controle over je eigen plezier in seks

Go for it! 

1. Ontdek eerst zélf waar je van geniet

Heb je geen idee hoe je tot een heerlijk hoogtepunt komt? No worries, want daar kan je snel verandering in brengen. Masturberen kan een wereld van verschil maken!

Neem eens rustig de tijd om te ontdekken waar je opgewonden van wordt: met je vingers, een vibrator of de douchekop. Als je een prettige manier hebt gevonden om klaar te komen, kan je dit uiteindelijk ook aan je partner vertellen óf laten zien.

LEES OOK: Treat yourself; 5x de fijnste sextoys voor jouw plezier

2. Maak duidelijk wat je fijn vindt tijdens de seks

Deel niet alleen je lichaam, maar ook je gedachten met je partner. Het is belangrijk om open te zijn over je behoeftes, want op deze manier krijg je het seksleven waar je naar verlangt. Laat het weten als je partner het perfecte plekje gevonden heeft – of juist nèt niet.

Durf je dit niet uit te spreken? Geen zorgen, want geluiden kunnen ook boekdelen spreken. Het is dan wel de bedoeling dat je het gekreun bewaart voor de momenten waarop je partner iets doet waar je écht wild van wordt. Don’t fake it, want daar doe je jezelf alleen maar tekort mee.

3. Wees niet bang om iets nieuws te proberen

Droom je van een blinddoek, een zweepje of een rollenspel? Deel dit vooral met je partner! Het delen van seksfantasieën maakt het niet alleen spannender tussen jullie, maar het kan ook nog eens voor een diepere connectie zorgen. Ja, het is een win-winsituatie!

Vind je het ongemakkelijk om je fantasieën met je partner te delen? Er zijn genoeg subtiele manieren om dit te doen. Je kan bijvoorbeeld zeggen dat je van meerdere kanten hebt gehoord dat handboeien tijdens de seks he-le-maal het einde zijn. Op deze manier kan je voorzichtig aftasten wat je partner ervan vindt…

‘Yes To Me’-campagne van Cycle: deze prachtige vrouwen genieten van én met zichzelf

Cycle.care heeft genoeg gehad van ouderwetse gedachtepatronen over het vrouwelijk lichaam en seksualiteit. Ze zetten schaamte en taboes volledig buitenspel door eerlijkheid en openhartigheid. Dit doen ze niet alleen met een nieuw (online) platform, maar ook met de fantastische ‘Yes-To-Me’-videocampagne!

In deze video tonen acht sterke, prachtige vrouwen hun eigen kwetsbaarheid én genot. Waarom? Omdat iedere vrouw het verdient om zich on top of the world tussen de lakens.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen