Sexy time! 14 tips voor meer zelfvertrouwen in de slaapkamer

Relatie Eva Dusch 5 jan 2021
Leestijd: 6 minuten

Je libido is soms je beste vriend. Maar soms ook slechts een woord uit het woordenboek. In die gevallen kun je soms wel wat hulp gebruiken. Daar heb je geen Kim Holland voor nodig hoor. Deze tips slingeren je sexy mojo flink aan en geven je meer zelfvertrouwen in de slaapkamer. Yieeehaa!

Natúúrlijk, echte schoonheid zit van binnen. En wil jij een overtuigende stoeipoes spelen in de slaapkamer, dat moet je vaak even aanwakkeren. Maar met een beetje kunst-en vliegwerk kunnen we onszelf nog meer inleven in deze rol. En zo kennen we er nog wel een paar.

Meer zelfvertrouwen in de slaapkamer

Met deze veertien tips kom je er wel.

1. Doe (sexy) lingerie aan

Obviously. En dat hoeft echt geen push-up bh of niemendalletje met veren te zijn. De meeste mannen slaan die overbodige poespas zelfs graag over. Maar die chronische zadeltassen (we hebben de hoop maar opgegeven) willen we toch liever verdoezelen in een sexy high-waist retro onderbroek dan in een klein stringetje. En nog een tip: trek die sexy lingerie ‘s ochtends al aan naar je werk, want jij weet al wat hij straks gaat ontdekken.

2. Je dresscode

In die ene jeans heb je een lekker stel billen. In dat topje komen je borsten mooi uit. Die jurk doet je figuur goed uitkomen. En die hakken geven je net dat extra zetje in zelfvertrouwen en doen je heupen meer wiegen. Het punt dat we hiermee willen maken? Ten eerste zul je een file aan complimenten of fluitconcerten ontvangen. Ten tweede willen we aanstippen hoe belangrijk kleding is waarin jij je sexy voelt, want dit doet wonderen voor je zelfvertrouwen in de slaapkamer.

3. Dim de lichten

Seks met een TL-lamp op je mik is moodkiller numéro uno. En laten we ook niet beginnen over het minderwaardigheidscomplex dat we zijn opgelopen door de vele paskamersessies. Bovendien, voel jij je ook niet gelijk een stuk sexier in een omgeving waarin kleine schemerlampjes hangen? Waar de kaarsjes branden? En eens experimenteren met een streep aan rood licht in de slaapkamer kan ook wonderen doen.

4. Muzikale oorstreling

Ik wil het niet te persoonlijk maken, maar muziek speelt voor mij een grote rol in a) hoe ik me überhaupt voel en nog specifieker b) hoe sexy en vrouwelijk ik me voel in de slaapkamer. Het feit dat menig vrouw in hoog tempo extra oxytocine en vasopressine aanmaken (hormonen waardoor je dus een beetje hitsig wordt) wanneer ze hun favoriete nummer luisteren of wanneer ze een ‘sexy’ nummer horen, zegt al genoeg. Dit komt omdat muziek dezelfde genotscentra in het brein activeren als wanneer je seks hebt. Tip: maak in Spotify een sexy playlist aan.

5. Lees een (spannend) boek

Wij vrouwen zijn nu eenmaal visueel ingesteld en kunnen ons al snel hele voorstellingen maken van iets (spannende avonturen met Javier Bardem *ahum*). Dit verklaart ook meteen het succes van 50 Shades of Grey, waar ons brein al snel mee aan de haal ging. Soms is een (licht) erotisch boek precies het juiste soort voorspel.

6. Waxen maar

Laten we voorop stellen: of je die bush bush wel of niet laat staan, dat is allemaal oké. Dit moet ieder voor zich weten. Maar er gebeurt nu eenmaal iets in ons wanneer we een stel gladde en glanzende benen en een mooie landingsbaan of brazilian wax hebben. Alsof het je vrouwelijkheid nog eens extra onderstreept. Het klinkt misschien als veel moeite en je moet even wat pijn en een flinke rekening doorstaan, maar je kunt straks met alle zelfvertrouwen die broek laten zakken.

7. Relax

Goede seks staat of valt bij wat er in je hoofd omgaat. Stress en vermoeidheid zijn vaak de grootste libido-killers. En zin moet je soms gewoon maken, niet dames? Dus zorg je dat een avondje vrij hebt, de kinderen even buiten de deur zijn, ga van tevoren in bad, steek de kaarsen aan en neem lekker een wijntje. Of doe even een yogales (want zie punt 9).

8. Vergeet die comfortzone

De reden dat de missionaris het minst populair is onder zowel mannen als vrouwen: het is zo voorspelbaar. Dingen doen buiten je comfortzone boost niet alleen je zelfvertrouwen, maar geeft ook meer adrenaline. Kortom: kleur eens buiten het boekje. Stuur hem op een onverwacht moment een sexy appje of foto, geef hem woeste blikken, sexy handwerk onder de eettafel, heb seks onder de douche en trek dat uitdagende jurkje aan dat je normaal niet zo snel zou aantrekken.

9. Sporten

Door die workout voel je je niet alleen gezonder en fitter, maar je maakt ook meer gelukshormonen aan en je zelfbeeld komt positiever uit de test. Dat laatste is ook gebleken uit onderzoek. Het fijne nieuws: dit geld al voor een goed rondje hardlopen, fietsen of elke andere vorm van beweging.

10. Maak die fantasie werkelijkheid

Wie droomt er niet van wat Christian Grey praktijken? Een beetje experimenteren met bondage in de slaapkamer, waarom ook niet? Sommige fantasieën zijn echt niet zo gek als jij misschien denkt. Zoals we al zeiden, kom uit je comfortzone en doe eens gek. Kan hij ook vast waarderen.

11. Let op wat je eet

Als je veel magere voeding eet of überhaupt weinig eet, kan je een tekort aan cholesterol hebben wat je lichaam nodig heeft om sekshormonen als testosteron te produceren. Je perfecte excuus om nog veel meer kaas te eten.

12. Dirty talk

Weet jij eigenlijk nog wel waarom die vent van jou voor je is gevallen? Het kan geen kwaad – het is zelfs leuk- hem dit nog eens te vragen. En vraag hem dan ook gelijk even wat hij belachelijk sexy zou vinden in de slaapkamer. Voor jullie beiden een perfect opwarmertje.

13. Flirt!

Het leuke van een avondje ouderwets op stap met je vriendinnen is naast de hoeveelheid lol ook het feit dat je weer even ongeëerd kan flirten met anderen. Dat jij al tien jaar elke avond naast dezelfde kerel in bed ligt (die overigens wel de leukste is van allemaal), maakt het nog niet verboden.

Maak oogcontact met die leuke collega, geef een knipoog aan die knappe man op straat of lach wat meer naar mensen. Dit gevoel van aandacht en eventueel zelfs aantrekkingskracht doet wonderen. De wetenschap dat je nog steeds goed in de markt ligt, is naast lachwekkend toch ook heel vleiend?

14. Stop met vergelijken

Het is geen wedstrijd! Klinkt makkelijker gezegd dan gedaan wanneer je via alle social media kanalen wordt overladen met gebeeldhouwde gezichten en perfecte lichamen. En wij vrouwen zijn een ster in vergelijken en dan vooral onszelf naar beneden te halen. Stop hiermee! Nu! Want mannen letten totaal niet op al die details die jij wel ziet.

Lees ook:

4 x waarom elke vrouw sexy lingerie zou moeten dragen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen