De favoriete babyitems van Japke Janneke: ‘Koop sommige dingen pas ná de bevalling’

Zwanger Japke Janneke Sybesma 22 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Wanneer je voor het eerst zwanger bent of net een baby hebt, gaat er een wereld voor je open. Een wereld vol met babyproducten. Keuze is er genoeg, maar hoe weet je nu wát je moet kiezen? Om je te helpen, deelt iedere week een moeder haar favoriete babyitems.

Japke Janneke is de sportieve moeder van zoontje Len. Ze werkt als Influencer en freelance redacteur bij Famme en J/M Ouders. Nu Len ruim een jaar is, weet ze precies welke items wel en vooral niet favoriet zijn geweest. “Op Instagram vroeg ik regelmatig tips aan andere ouders. De één noemde dan dat een wipstoel geweldig was.

Een andere moeder stuurde me vervolgens een bericht dat een wipstoel echt hun allergrootste miskoop was. Het blijkt maar weer: elke moeder is anders én elk kind is anders. De items zijn dus zo ontzettend persoonlijk. Ik zou dan ook zwangere vrouwen aanraden vooral niet alles te kopen voordat het kind op de wereld is. Het is zo zonde als je items voor niks hebt aangeschaft en bijna alles is last minute zo besteld en in huis.”

De favoriete babyitems van Japke Janneke

Hieronder deelt Japke Janneke per categorie haar favoriete babyitems.

Kinderwagen

Thule

“Al gauw wisten we wat we wilden qua kinderwagen. Hij moest vooral zwart zijn, degelijk en praktisch. Ik had nooit iets met al die kleurtjes en hippe stuurlinten. Ik wilde het liefst een stoere wagen waar mijn vriend Kai ook op een fijne manier mee rond kan lopen. Daarnaast zijn wij beide sportief en avontuurlijk. Al snel kwamen we erachter dat het merk Thule het beste bij ons past. Zij hebben naast de Thule Sleek ook de Thule Glide. Met deze wagen kun je ook gemakkelijk over onverharde paden, het strand of bijvoorbeeld hardlopen. Ideaal! Uiteindelijk hebben we beide wagens veel gebruikt en nog steeds.”

Wipstoel

BabyBjörn

“De wipstoel moest en zou er komen. Vrienden van ons waren heel tevreden over dit stoeltje van BabyBjörn en namen het vaak gemakkelijk mee. In de grote babywinkels zag ik ook andere stoelen die enorm waren. Die zagen er misschien wel comfortabel uit, maar omdat wij vaak op reis gaan, leek me dit niet praktisch. Deze van BabyBjörn konden we zo inklappen en in onze dakkoffer gooien. Hierdoor is het stoeltje meerdere keren mee gegaan tijdens onze reizen door Italië. Len zat er altijd heerlijk in.”

Draagzak

BabyBjörn

“Het belangrijkste van een draagzak vind ik toch wel dat hij praktisch is. We hadden twee verschillende merken in huis. Uiteindelijk hebben wel alleen de draagzak van BabyBjörn met veel plezier gebruikt. Vooral dus omdat hij heel gemakkelijk in gebruik was. Natuurlijk is het leuk als er ook een leuk printje op staat.”

Verzorgingsproducten

Naïf en Weleda

“Zelf heb ik weinig verzorgingsproducten hoeven kopen. Dankzij vrienden en familie had ik al veel verschillende items verzameld. Zo kregen we van mijn schoonmoeder een heel pakket van Naïf. Vooral de wasgel vond ik ideaal. Deze tube konden we altijd gemakkelijk meenemen op reis. Verder heb ik de billenbalsem van Weleda veel gebruikt.”

Dekens

Jollein

“De meeste dekentjes hebben we van het merk Jollein gekocht. Deze vond ik er enerzijds heel mooi uitzien, maar ze voelden ook fijn aan. Een favoriet item was zeker de wikkeldeken. Ideaal voor in de autostoel of kinderwagen, want Len is geboren in november.”

Babyfoon

Philips

“We hebben het heel lang gered zonder babyfoon. Tot zes maanden sliep Len namelijk bij ons op de kamer. Daarnaast is ons huis vrij gehorig en niet zo groot. Wanneer Len wakker zou worden, hoorden we dat meteen. Op een gegeven moment vonden we een babyfoon toch wel handig. Zeker wanneer Len nog niet meteen insliep. Ook op reis bleek deze babyfoon van Philips Avent een handige oplossing. In hotels konden we Len namelijk in de kamer laten en zelf een drankje doen beneden in het restaurant. Met de bijbehorende app kun overal zien of hij slaapt. Je hoeft hiervoor dus niet dichtbij je kind te zijn. Wanneer Kai een papadag heeft met Len en ik aan het werk ben, kijk ik stiekem ook weleens of Len slaapt of niet.”

Boekjes

“Tot slot ben ik echt een boekenfanaat. Ik wist dus ook zeker dat ik voor Len veel boeken wilde aanschaffen. Gelukkig hebben we ook veel leuke boeken gekregen. Toen ik net zwanger was kocht ik het boekje Baby ziet. Dit boekje is al vanaf de geboorte interessant voor je kind. Len vond het geweldig om naar deze contrasten te kijken. Uiteindelijk heeft Len het meeste plezier gehad van de boeken van Nijntje. Nog steeds is hij groot fan. Zijn favoriete boek is het Nijntje aanwijsboek. Het boek valt nog net niet uit elkaar en dat zegt genoeg.”

De favoriete babyitems van Laurien: ‘Als je gaat voor producten van goede kwaliteit gaan ze jaren mee’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme