Krokusvakantie 2023: dit zijn de 5 leuke uitjes voor jouw kind

Eropuit Kiki Meijer 22 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

De krokusvakantie is voor sommigen al begonnen en gaat voor de rest van Nederland bijna van start. Dat betekent dat de kinderen de hele week thuis zijn. Heb jij al leuke dingen op de planning staan samen met jouw kind? Zo niet, dan helpen wij jou aan wat leuke uitjes voor in de krokusvakantie!

Vervelen hoeven jullie je zeker niet deze vakantie, er zijn namelijk genoeg leuke dingen om samen te doen.

Uitjes voor in de krokusvakantie

Lees snel verder voor een aantal leuke activiteiten die jij samen met jouw kind kan ondernemen.

Het ijsbeeldenfestival

Brrr… Het is er misschien niet lekker warm, maar indrukwekkend is het zeker. Bij Het IJsbeeldenfestival in Zwolle laten de beste ijskunstenaars ter wereld hun magie zien. Het unieke winterevenement heeft dit jaar het thema: What A Wonderful World. Met maar liefst 275.000 kilo aan ijs en sneeuw gaan zij te werk.

Wanneer je tickets bestelt heb je de keuze uit verschillende tijdsloten waardoor de drukte wordt vermeden. Ze zijn in de krokusvakantie alle dagen geopend. Voor echte winterse hapjes kan je hier ook terecht. Een warme chocolademelk met slagroom, een Apfelstrudel met vanillesaus of een heerlijke erwtensoep, er is voor ieder wat wils.

Springkussen festival

Voor een gezellig dagje uit zit je hier zeker weten goed. Je kan op het Springkussen Festival in Enschede van 27 februari tot en met 3 maart lekker springen en dansen met jouw kind. Maar je kan niet alleen maar springen op de springkussens.

Er zijn ook andere activiteiten zoals een speciale peuterhoek, knutselhoek, een lasergame gedeelte en je kan lekker zingen en dansen tijdens de kinderdisco. En extra leuk voor jou is dat je gratis mee naar binnen mag als ouder of verzorger. Kinderen van 0-2 jaar mogen ook gratis naar binnen.

Sprinkussen Festival Enschede

Tropenmuseum

Vanaf 18 februari tot en met 5 maart kan je in het Tropenmuseum in Amsterdam aan allerlei activiteiten deelnemen. Zo kan je kind ontdekken hoe je stof kan verven met restafval uit de keuken, bloemen en planten. Ook werkt je kind mee aan een groot gemeenschappelijk kunstwerk. Zorg dus voor kleren die vies mogen worden!

Je kan ook aan de slag met de Chinese knipkunst. Er worden figuren en patronen uit papier gesneden of geknipt. Hier gaat jouw kind ook mee aan de slag! Verder zijn er nog meerdere activiteiten gedurende deze periode en is het zeker de moeite waard om een rondje door het museum te lopen. De entreeprijs bedraagt acht euro.

Winter Efteling

De Winter Efteling is hét sprookjesachtige winterparadijs waar elk kind van droomt. Stap samen met je kind in de leukste attracties, geniet van de winterse snacks of maak een rondje op de schaatsbaan.

Je kan er ook een nachtje bij aan plakken in één van de hotels of vakantieparken direct naast de Efteling. Na een dag vol plezier kan je kind genieten van een goede nachtrust. En jij natuurlijk ook! De Winter Efteling duurt nog tot 5 maart.

Het houten pad van Theodoor

Een frisse neus halen en avontuur beleven. Met deze wandelroute kan het allebei. Het houten pad van Theodoor is te volgen door de roze varkenspootjes die langs de wegen staan. De route gaat over houten vlonders en bruggen.

Verderop loop je tussen de hoge bomen en loop je even later langs het lage water. Een avontuur voor jouw kind! Het pad is vlak te vinden buiten het dorp Orvelte en is ongeveer 300 meter lang. Jij als ouder hoeft je geen zorgen te maken dat je het pad moet trotseren. Er is naast het houten pad ook een pad voor volwassenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme