Influencer Michelle Bollen over haar polyamoureuze relatie: ‘De kinderen voelen alleen maar méér liefde’

Relatie Laura Saija 22 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Influencer Michelle Bollen komt openlijk uit voor haar polyamoureuze relatie. Ze vormt nu samen met haar man Koen en vriendin Jacqueline een gezin met in totaal zeven kinderen.

Ook de kinderen zijn content met de situatie. “Zij voelen alleen maar nóg meer liefde. Zij weten nog niet wat de norm is”, vertelt zij in een video op YouTube.

Wat is een polyamoureuze relatie?

Mensen met een polyamoureuze relatie hebben een liefdesrelatie met meer dan één persoon. Dit gebeurt open en eerlijk en met instemming van alle betrokken. Het is niet hetzelfde als vreemdgaan of een open relatie.

Bij een open relatie is er namelijk wel een ‘echte’ relatie tussen twee personen, maar is seks met een ander toegestaan. Bij een polyamoureuze relatie is iedereen gelijkwaardig aan elkaar. Het heeft veel weg van polygamie, maar er is een verschil. Bij polygamie wordt echt geregistreerd dat je samen bent middels een huwelijk. In Nederland is dit verboden.

Verliefd

Michelle Bollen legt haar relatie uit in een vlog die ze de ‘persconferentie’ noemt. Met z’n drieën zitten Michelle, Koen en Jacqueline op de bank om de lucht te klaren. Ze krijgen veel vragen en willen “Even iets zeggen, want dat is blijkbaar nodig.”

In de video wordt duidelijk dat Koen en Michelle niet eerder een open relatie hadden en dat ze nooit swingers geweest zijn. Het blijkt dat Michelle en Jacqueline elkaar meer dan drie jaar geleden hebben leren kennen op een feestje en dat het liefde op het eerste gezicht was.

Hier hebben ze zich heel lang tegen proberen te verzetten, want tegelijkertijd was Michelle ook nog verliefd op Koen. Koen accepteerde dat Michelle tegelijkertijd op hem en op Jacqueline verliefd was en Jacqueline kwam vervolgens steeds vaker over de vloer.

Gelukkig

Toen ze meer tijd met z’n drieën doorbrachten, ontstonden er ook gevoelens tussen Koen en Jacqueline. Uiteindelijk hebben ze daarom besloten dat het met z’n allen het fijnst is. Ook willen ze in de video benadrukken dat niemand gedwongen is tot deze relatie.

Het trio snapt dat veel mensen er zelf niet aan zouden moeten denken, maar die mensen hoeven het ook niet te begrijpen. “Vijf jaar geleden hadden we zelf ook niet gedacht dat ons leven zo zou lopen. We waren hier niet naar op zoek en we hebben er super lang tegen gevochten. Wij zijn nu gelukkig en het werkt al een half jaar voor ons. Leven en laten leven”, zegt Michelle.

Het is normaal

Ook de vier kinderen van Koen en Michelle en de drie kinderen van Jacqueline uit een eerdere relatie, zijn content met de situatie. “Zij voelen alleen maar nóg meer liefde. Zij weten nog niet wat de norm is.”

Op de vraag hoe het in de praktijk in z’n werk gaat om met z’n drieën een relatie te hebben, hebben ze een kort antwoord. “Voor ons is het normaal, zoals je een relatie hebt tussen twee mensen maar dan met drie mensen. Voor anderen is het iets groots en geks, maar voor ons voelt dat niet zo”, vertelt Michelle.

Slapen

De drie pendelen op en neer om elkaar te zien en het leven is zeker geen sleur. In een nieuwe video van Michelle, die gisteren online kwam, lichten ze de praktische kant nog wat meer toe. “We krijgen vaak de vraag hoe wij slapen”, vertelt Michelle. Volgens haar gaat dit gewoon zoals in elke gelijkwaardige relatie. Er slaapt dus niemand op een stretcher en er worden geen lootjes getrokken.

“We slapen allemaal in één bed op een vaste plek. Soms is Koen een nacht bij Jacqueline en de andere keer ben ik een nacht bij Jaqueline. De nacht daarna zijn we weer allemaal samen. De keuze is reuze in de poly.”

Bernice (34): ‘Mijn man ging vreemd met een man’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme