Bernice (34): ‘Mijn man ging vreemd met een man’

Persoonlijk Vera Guldemeester 12 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Bernice was ontzettend gelukkig met haar man. Ze hadden een mooi huis, een goede baan en twee lieve dochters. Het leven lachte haar toe, tot ze erachter kwam dat haar man vreemdging. “Dat ik hoorde dat hij vreemdging was al erg, maar toen ik er achter kwam dat het ook nog eens met een man was, was dat extra moeilijk”, vertelt ze aan Famme.

“Steven en ik waren vanaf het moment dat we op de middelbare school bij elkaar in de klas kwamen onafscheidelijk. Na de middelbare school gingen we dezelfde studie doen en huurden we samen een studio in Amsterdam. Waar hij was, was ik en andersom. Het was dan ook geen verrassing dat Steven op de dag van ons afstuderen voor mij op zijn knieën ging.

Perfecte gezin

Na de trouwerij begon het bij ons allebei te kriebelen. We wilden graag een gezin. Een halfjaar na het stoppen met de pil was ik zwanger. En zes maanden na de geboorte van onze dochter, was ik weer in verwachting van een meisje. We waren het perfecte gezin. Vriendinnen zeiden soms dat ze jaloers op me waren. Niet alleen hadden we een mooi huis, goede banen en twee fantastische dochters, ook waren Steven en ik nog net zo verliefd als toen we pubers waren.

Intensief sporten

Vorig jaar begon Steven opeens intensief te sporten. Ik maakte er veel grapjes over, want als er iemand niet sportief was, dan was Steven het. Na het werk ging hij direct door naar de sportschool. Na een tijdje zag ik zijn lichaam in positieve zin veranderen. Hij was altijd al knap, maar nu helemaal. Ik wist niet wat ik zag. Ik vroeg mezelf af of ik ook niet eens naar zijn sportschool moest, maar hij vond mij prachtig zoals ik was.

Elke avond alleen

Het sporten leek wel een verslaving te worden, want Steven bleef na een paar weken hele avonden weg. Ook in het weekend hing hij het liefst in de sportschool. In het begin vond ik het prima, maar ik begon hem ook te missen. Ik zat als de meiden op bed lagen, elke avond alleen op de bank te wachten tot hij thuiskwam en ik merkte dat ik me er steeds meer aan ging irriteren. Ik maakte weleens een grapje dat hij vast een knappe sportinstructrice had, want hij was vaker in de sportschool dan thuis. Wist ik veel dat dat gedeeltelijk waar was.

Innig met een man

Toen mijn neef op een avond belde, nam ik direct op. Hij belt mij nooit, dus er moest wel iets met een familielid zijn. Hij vroeg direct of alles wel goed zat tussen Steven en mij. Ik zei dat hij veel aan het sporten was, maar dat alles goed ging. Hij zei daarna gelijk dat ik niet moest schrikken. Hij vertelde dat hij die avond naar de fysiotherapeut was geweest, die intern bij een sportschool zit. Daar had hij Steven innig met een ander gezien.

Ik zei dat ik al het vermoeden had, dat hij een oogje op een sportinstructrice had. Waarom zou hij anders opeens zo vaak sporten? Daarop zei mijn neef dat het niet om een vrouw, maar om een man ging. Toen ik dat hoorde moest ik nog eens extra slikken. Dat Steven vreemd zou gaan had ik al nooit verwacht, laat staan dat hij op mannen zou vallen.

Verliefd op een man

Bij thuiskomst begroette Steven mij zoals altijd. Hij liep op mij af en wilde me een kus geven. Ik draaide mijn hoofd weg en ik vroeg of hij even wilde gaan zitten. Ik vroeg hem of hij verliefd was op een man en vertelde wat mijn neef had gezien. Hij kon niet anders dan met de billen bloot. Hij vertelde dat hij een tijdje terug een sporttrainer via zijn werk had leren kennen en dat hij was uitgenodigd om een lesje mee te doen. Daarna werd hij verrast door zijn eigen gevoelens. Nooit eerder had hij gedacht dat hij op een man kon vallen, tot hij Koen zag. Steven vertelde mij hoeveel hij van mij en de meiden hield, maar dat hij het ook verder wilde uitzoeken met Koen.

Gescheiden

Ook al deed het mij ontzettend veel pijn, ik kon niet anders dan Steven’s gevoelens accepteren. Mijn perfecte gezin en perfecte leven was in één keer voorbij. Inmiddels zijn Steven en ik gescheiden en woont hij met Koen samen. Hij zegt dat hij erg gelukkig is. Ik merk dat ik nog erg verdrietig en in de war ben. Hoe kon hij ons mooie gezin inruilen voor een ander? De meiden voelen zich ook erg verdrietig. Ze willen hun vader eigenlijk niet meer zien, maar toch nodig ik Steven af en toe uit om te komen eten. Op die manier kan hij toch nog een beetje contact houden met zijn dochters.”

Inge (27): ‘Ik werd zwanger in mijn stopweek’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme