De favoriete babyitems van Laurien: ‘Als je gaat voor producten van goede kwaliteit gaan ze jaren mee’

Zwanger Laurien Bleeker 15 feb 2023
Leestijd: 6 minuten

Wanneer je voor het eerst zwanger bent of net een baby hebt, gaat er een wereld voor je open. Een wereld vol met babyproducten. Keuze is er genoeg, maar hoe weet je nu wát je moet kiezen? Om je te helpen, deelt iedere week een moeder haar favoriete babyitems. Dit keer de favoriete babyitems van Laurien.

Laurien is moeder van drie kinderen en freelance redacteur van Famme en J/M Ouders, ze vindt het vooral belangrijk dat spullen eerlijk gemaakt en van een goede kwaliteit zijn. Dat ze dan minder heeft en wat meer ervoor betaalt, vindt ze niet erg. “Het liefst koop ik babyspullen bij kleinere duurzame shops. Dan weet ik dat iemand echt blij is met mijn aankoop en dat ik echt blij ben met het product dat ik koop. De persoonlijke service en de liefde die in de producten zit, voel je.

Voor de kraamperiode kan je veel dingen lenen, zoals een badje met standaard. In mijn ervaring gebruik je dat echt heel weinig. Verder kies ik voor duurzamere opties waar je lang mee doet. Ik koop bijvoorbeeld geen speciale babywashandjes of stapels hydrofieldoeken, maar een paar grote swaddles van mooi materiaal die voor meerdere dingen te gebruiken zijn. Zoals bij het badderen van je baby, als extra lakentje in de kinderwagen of als spuugdoek. Als je gaat voor producten van goede kwaliteit gaan ze jaren mee (van kind naar kind) en kan je ze zelfs daarna nog doorgeven of verkopen.”

De favoriete babyitems van Laurien

Knuffel

Moonie Bear voor een fijne nachtrust

“Deze knuffel is niet goedkoop, maar het is dan ook niet zomaar een knuffel. Het is een van de items die ik iedere aanstaande ouder aan kan raden: de Moonie Bear. In dit knuffelbeertje zit namelijk een lampje en een geluidsboxje. Zet je die aan, dan kan je kiezen voor stilstaand wit licht, knipperend wit licht of knipperend gekleurd licht dat steeds van kleur verandert. Ook de geluiden die eruit komen kan je kiezen: baarmoedergeluiden, een hartslag of een kabbelend beekje. En het handige van deze beer is dat het geluid en lampje na een half uur automatisch uit gaan. Maar wordt je kindje wakker en begint het te huilen, dan springt de beer weer aan. De white noise en het lampje kalmeren je kindje vervolgens. Echt een superfijn babyitem dat z’n geld meer dan waard is.”

Wipstoeltje

Babybjörn

“Dit stoeltje ging van kind op kind op kind en nu ligt er weer een andere baby in omdat het wipstoeltje nog zo mooi was dat ik ‘m door kon verkopen. Het is een wipstoel van Babybjörn van mesh materiaal. Dat is heel makkelijk schoon te maken en kan zelfs in de wasmachine. Ook is het een luchtige stof, dus fijn voor lente- en zomerkindjes. Mijn kinderen hebben er best lang gebruik van gemaakt. Vooral bij de tweede en derde vond ik het ideaal, want je hebt even je handen vrij voor je oudere kind. Of als je wilt koken bijvoorbeeld. De box vinden baby’s niet altijd fijn, maar dit stoeltje geeft meer geborgenheid en wipt een beetje op en neer. Op een gegeven moment zijn ze oud genoeg dat ze zelf begrijpen hoe het werkt en dan gaan die voetjes de hele tijd op en neer. Het is misschien niet het mooiste wipstoeltje dat er is, maar wel een hele fijne.”

Babynestje

“Onze kinderen hebben altijd heerlijk knus geslapen in hun babynestje. Let op: het wordt afgeraden om je baby in een babynestje te laten slapen. Doe je dit wel, blijf er dan altijd bij. Wij kozen voor een ruim nestje, zodat de kindjes niet tegen de randen aan konden liggen. Ook gebruikten we de babynestjes alleen toen de kindjes heel klein waren en nog niet zelf konden rollen. Voordelen van het babynestje vonden wij de geborgenheid die het gaf. Ook is zo’n nestje gemakkelijk mee te nemen, naar vrienden of op vakantie bijvoorbeeld.”

Jasje

Engel Natur

“De jas onder de babyjassen: het Engel Natur jasje. Dit warme wolletje houdt je baby lekker warm omdat wol de temperatuur van het lijfje van je kindje reguleert. De jasjes kunnen in het begin nog wat groot zijn, maar dat vind ik juist het allerschattigste wat er is. Zo’n mini kindje in een lekker oversized wolletje.”

Een warm schapenvachtje

“Als extra laagje in de wieg of in de kinderwagen: een heerlijk zacht en wollig schapenvachtje. Houdt je baby op temperatuur, ook als het buiten warmer is. En het schijnt heel goed te zijn voor de gezondheid van je baby om de eerste drie maanden op een vachtje te slapen.”

Hydrofiel doeken

Aterlier Pomme

“De allermooiste en zachtste hydrofieldoeken in verschillende maten kocht ik bij Atelier Pomme. Ze hebben een heleboel kleuren en je kan er ook nog een leuk icoontje of de naam van je baby op laten zetten. Ik gebruik ze nog steeds om de kinderen mee af te drogen, voor mee naar het strand of zwembad en als extra lakentje in het ledikantje. Deze doeken blijven heel mooi, ook na honderd keer wassen.”

Verschoonkussen

Leander

“Deze verschoonmat is gemaakt van heel stevig materiaal dat toch zacht aanvoelt voor je kindje. Het heeft de temperatuur van de kamer en voelt dus comfortabel aan. De randen geven wat extra veiligheid en onderop zitten anti-slip dopjes zodat het kussen niet kan verschuiven. Er hoeft geen hoes omheen en je maakt ‘m zo schoon met een natte doek. De mat is er in verschillende kleuren.”

Een zoutlampje

“Zet een zoutlampje aan als sfeerlicht tijdens je bevalling zodat je fijn in je bubbel kan komen. Of gebruik ‘m tijdens de nachtvoedingen zodat je niet meteen een felle lamp aan hoeft te zetten. En daarna kan het lampje naar de kinderkamer, als nachtlampje bijvoorbeeld.”

Verzorgingsproducten

Kenkô geurspray

Een van de meest favoriete babyitems van Laurien: “Tijdens mijn zwangerschappen kon ik geuren niet goed meer verdragen. En na mijn bevallingen wilde ik niet te zware geuren dragen, omdat me dat niet fijn leek voor mijn baby’s. Ik gebruikte al een tijdje de badolie en de mother & baby calming body oil van Kenkô, toen er een geurspray bij kwam. Het is een heel lichte, poederachtige geur die Hugs heet. En zo ruikt ‘ie ook: als een warme omhelzing. Ik gebruik ‘m nog elke dag en dat roept elke keer weer herinneringen op van de kraamperiode. Zo fijn.”

Dit waren de favoriete babyitems van Laurien. Hier lees je de favoriete babyitems van hoofdredacteur Lisa.

De favoriete babyitems van Lisa: ‘Ook ik heb me regelmatig laten verleiden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme