5x leuke feitjes over kinderen die in oktober geboren zijn

Kinderen Valéry de Voijs 13 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Oktober: de maand van Halloween, pompoenen en herfstachtige taferelen. Het is een maand waarin we afscheid nemen van de warme zomerdagen, en ons voorbereiden op de herfst. Kinderen die in oktober zijn hebben het goed bekeken; dit zijn tien leuke feitjes over oktober-baby’s.

Laat je ons weten of het bij jou klopt?

Kinderen geboren in oktober

Is jouw kind in deze maand geboren? Dit zou je volgens de wetenschap kunnen verwachten:

1.     Ze zijn sportief

Jawel, october kiddo’s zijn sportiever dan kinderen die in andere maanden geboren zijn. Wetenschappers hebben 9.000 kinderen onderzocht, en kwamen tot de conclusie dat kinderen die in oktober en november geboren zijn, duidelijk beter presteerden dan de rest. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat moeders waarschijnlijk meer zonlicht en vitamine D kregen tijdens hun zwangerschap in de zomermaanden.

2.     Waarschijnlijk zijn ze NIET met Halloween geboren

Ook dit is wetenschappelijk onderlegd: Halloween geeft een spooky vibe af, wat vrouwen onbewust afschrikt om te bevallen. Nu is dit onderzocht in Amerika, waar Halloween natuurlijk veel groter gevierd wordt dan in Nederland. Daarnaast is Valentijnsdag juist wél een populaire dag om kinderen te baren.

3.     Ze zijn iets langer

Uit een Brits onderzoek blijkt dat kinderen die geboren zijn in oktober vaak iets langer zijn. Het scheelt niet veel: gemiddeld zijn herfst baby’s 5 millimeter langer vergeleken met kinderen die in andere maanden geboren zijn. Ook hier zou het zonlicht tijdens de zwangerschap een rol kunnen spelen. Vitamine D zou namelijk een positieve bijdrage hebben aan de bouw van het skelet van de baby.

4.     De meeste presidenten zijn geboren in oktober

Wie weet schuilt er wel een geboren leider in jouw kind. Tenminste, als we naar de Amerikaanse presidenten kijken, blijken de meeste leiders in oktober geboren te zijn. Kijk maar naar John Adams, Rutherford Hayes, Chester Arthur, Theodore Roosevelt, Dwight Eisenhower en Jimmy Carter.

5.     Ze zullen waarschijnlijk heel oud worden

Oktober kids zullen heel oud worden. Tenminste, als we de wetenschap mogen geloven. Er is namelijk een verband gevonden tussen levensverwachting en het seizoen waarin kinderen geboren worden. Wat bleek? Kinderen geboren in het begin van de herfst worden over het algemeen ouder. De reden is onbekend, maar onderzoekers speculeren dat deze kids minder infecties oplopen in hun eerste maanden, vergeleken met baby’s die in de zomer geboren worden.

Dit zegt het seizoen waarin je kind geboren is over zijn karakter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme