Robyn (26) wil een baby, maar haar vriend wil dat ze fulltime blijft werken: ‘Gaat me opbreken’

Kinderwens Laura Saija 15 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Robyn en haar vriend Patrick zijn inmiddels vijf jaar samen. Beide hebben ze een sterke kinderwens, maar Patrick vindt het nog iets te vroeg om er nu al aan te beginnen. Hij wil eerst carrière maken en een koophuis. Hij vindt dat Robyn hier ook beter over na moet denken en fulltime moet werken.

Fulltime werken

“Toen ik Patrick leerde kennen, waren we allebei helemaal niet met kinderen bezig. Ik was net 21 en studeerde nog. Door de jaren heen werden we steeds serieuzer. We gingen samenwonen en kregen beide een fulltime baan.

Sinds een jaar denk ik steeds meer na over het krijgen van kinderen. De kinderwens was er altijd al, maar het lijkt mij nu een goed moment om aan kinderen te beginnen. We zijn beide nog jong en fit, hebben een mooi huurappartement en een stabiel inkomen.

Meer verdienen

Patrick vindt dat we er nog niet klaar voor zijn. Volgens hem moeten we nog beter aan onze toekomst werken. Nog een paar jaar fulltime werken, zodat we een huis kunnen kopen en een nog stabieler leven hebben voor meerdere kinderen.

De kinderen zouden dan niet meer hoeven te verhuizen en in dat huis opgroeien. Tegen die tijd zou hij ook meer carrière hebben gemaakt en meer verdienen. Dit is nu nog niet het geval. Ik denk juist dat het allemaal wel goed komt.

Koophuis

We zouden prima rond kunnen komen met het inkomen van Patrick en ik zou dan parttime willen werken. Dat koophuis komt er later wel, kinderen misschien niet als we te oud worden.

Patrick ziet het niet voor zich, vooral het deel dat ik er qua inkomen op achteruit ga als we een baby krijgen. Ons spaarplan moet dan op pauze en een koophuis raakt buiten bereik. Over het gedeelte dat we nog jong zijn is hij het wel eens.

Daarom wil hij alleen aan kinderen beginnen als dat betekent dat hij ongestoord carrière kan blijven maken en dat ik daarnaast ook fulltime blijf werken. Met een baby erbij fulltime werken zie ik helemaal niet zitten. Dat gaat me helemaal opbreken.

Kinderopvang

Ik ben nu al voor het grootste deel verantwoordelijk voor het huishouden, de boodschappen doen en eten koken. Als daar de zorg voor een baby bijkomt, weet ik niet hoe ik dat moet doen. Daarnaast vind ik het zielig als de baby elke dag naar de kinderopvang moet.

Ik vind het heel jammer dat Patrick er zo over denkt. We leven nu en niet in een denkbeeldige toekomst waarin we een koophuis en een dikke carrière hebben. Zo denk ik er in ieder geval over, maar misschien ben ik wel te simpel.”

Geen partner maar wel een kinderwens? Elisabeth kiest voor een donor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen