Zonder man en kinderen op vakantie gaan? ‘Je bent ook nog altijd jezelf’

Eropuit Wilma Groothuis 15 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Op Facebook deelden we het dilemma van Eva (33). Het dilemma luidde: “Zal ik zonder man en kinderen op vakantie gaan?” Hier hadden meerdere Famme-lezers een mening over.

En dus delen wij een greep uit de reacties.

Op vakantie?

“Samen met mijn man heb ik twee kinderen onder de drie jaar. Ik vind het fantastisch om moeder te zijn, maar ik vind het ook erg zwaar. Mijn man ziet ook wel hoe moe ik ben. Hij stelde daarom voor dat ik alleen op vakantie zou gaan. Een week even niet ‘aan’ staan en alleen maar opladen. Hij zou het met de kinderen en de opa’s en oma’s wel redden. Toen mijn man dat voorstelde, vond ik het ontzettend lief van hem. Toch ben ik er nog niet zeker van of ik wel moet gaan. Ik mis mijn kinderen al als ik een uur bij de kapper zit, laat staan als ik ze straks dagen niet zie. En wat als er iets met ze gebeurt? Wat zal ik doen?”

Meningen van Famme-lezers

Lees hier het hele dilemma van Eva. Hieronder lees je de meningen van Famme-lezers over Eva haar dilemma: “Zal ik zonder man en kinderen op vakantie gaan?”

Lekker doen!

Marielle – “Lekker doen! Je bent ook nog altijd jezelf en thuis zal het allemaal wel lopen. Ik ken genoeg vrouwen die een weekje alleen of met een vriendin op vakantie gaan. Ik zou het ook nog wel een keer willen.”

Ontspannen binnen het gezin

Sarah – “Je kan toch gemakkelijk tot rust komen binnen de omgeving van je eigen gezin? Je kunt een paar uurtjes per dag voor jezelf nemen, een boek lezen, fietsen, zwemmen of wat dan ook. Ik begrijp het nooit zo goed dat sommigen zich moeilijk kunnen ontspannen binnen hun gezin.”

Eerst oefenen

Claudia – “Waarom ga je niet eerst even een weekend ‘oefenen’ in een heerlijk hotel in Nederland? Oké, dan ben je niet zeker van de zon, maar dan kun je wel ervaren hoe het is om weg te zijn bij je gezin en of je het ook zou aandurven voor een wat langere periode en wat verder weg.”

Samen met gezin op vakantie

Anjo – “Ik zou niet alleen op vakantie gaan, maar lekker samen met het hele gezin en je een beetje extra laten verwennen. Op die manier rust je uit en heb je toch je geliefden om je heen. Knuffelen is ook belangrijk.”

Wensen combineren

Natascha – “Gewoon doen waar je je goed bij voelt. Ik zou zelf de komende jaren nog niet zonder het gezin op vakantie willen gaan. Wij hebben gezocht naar een resort waar er veel te doen is voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Wanneer onze dochter zich vermaakt in het aquapark, de kids club of met het animatieteam, zit ik bij de spa of het adults only-zwembad als ik echt ontspanning wil. Ik denk dat je echt wel je wensen kan combineren op een goed resort of een camping.”

Mama’s klaagzang

Steffie – “Ach, alles in overleg toch? Wellicht zijn man en kinderen opgelucht en blij dat het ze een week bespaard wordt om mama’s klaagzang aan te horen.”

Tips van de redactie

Zoals je kunt lezen, zijn de meningen een beetje verdeeld. Laten we vooropstellen dat het inderdaad jouw eigen keuze is en dat je altijd moet doen waar je je goed bij voelt. Het feit dat jouw man zelf met het idee kwam, wil ook zeggen dat hij het in ieder geval ziet zitten om met de kinderen thuis te blijven, wat al heel fijn is. Dus als je er echt aan toe bent om er even uit te gaan, moet je dat ook lekker doen.

Twijfel je toch nog te veel? Dan kan het inderdaad een oplossing zijn om in plaats van een week naar een ander land, eerst een weekendje weg te gaan in eigen land. Op die manier kun je ervaren hoe het is om van je gezin weg te zijn, maar ben je niet te ver weg en ben je ook zo weer terug mocht er iets aan de hand zijn (waar we natuurlijk niet van uitgaan). Succes met het maken van een beslissing!

Als moeder alleen op vakantie? Om deze redenen is het een goed idee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen