Gaby: ‘Mijn baby gaat naar de kinderopvang zodat ik me-time heb’

Persoonlijk Julia van Buuren 13 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Gaby was in de wolken toen ze haar meisje in haar armen kon sluiten. Toch kwam ze er al snel achter dat ze het moederschap heeft onderschat. “Het is zo zwaar, gelukkig is de kinderopvang mijn redding”, vertelt ze aan Famme.

Positief

“Ik was zo blij toen ik de positieve zwangerschapstest in mijn handen had, ik droomde er namelijk al mijn hele leven van om moeder te worden. Ondanks dat veel mensen om mij heen me vertelden dat het ook zwaar was, vond ik dat wat overdreven. Ik wist zeker dat ik elke dag dichtbij mijn pasgeboren baby wilde zijn en dat niets mij gelukkiger zou maken.

Het moederschap is zwaar

Nadat mijn dochtertje geboren werd, voelde ik alles behalve een roze wolk. Borstvoeding ging niet goed, de slapeloze nachten braken me op en ze huilde continu. Het was zoveel zwaarder dan ik had gedacht. Ik kon geen moment bijkomen en voelde me alleen maar uitgeput.

Meer me-time

Mijn vriend stelde toen voor dat ik vaker oppas moest regelen, zodat ik wat tijd voor mezelf had om op te kunnen laden. Ondanks dat ik dit eerst niet durfde – ik hoorde toch 24/7 met mijn pasgeboren baby te zijn? – heb ik toch maar naar hem geluisterd. En dat was de beste beslissing ooit.

Naar de kinderopvang

Vanaf het moment dat het kon, bracht ik mijn baby naar de kinderopvang. Ik begon met één dag, maar het beviel zo goed dat ik al snel de overstap maakte naar twee dagen in de week. Op die dagen kan ik volledig aan mezelf denken en doen waar ik zin in heb, zoals de hele dag in bed liggen. Soms betrap ik mezelf erop dat wanneer mijn dochtertje weer eens niet wil slapen, ik heel erg uitkijk naar de dagen van de opvang.

‘Ik schaam me’

Ondanks dat die twee dagen wonderen doen voor mijn mentale gezondheid, schaam ik me ervoor. Als moeder zijnde zou je toch het liefste bij je kind moeten willen zijn? Alleen mijn vriend weet ervan, maar aan anderen vertel ik dat meer uren ben gaan werken en dat ik het daar erg druk door heb. Misschien dat ik er op een dag wel open over durf te zijn.”

Opgebiecht… ‘Ik laat mijn dreumes vaak te lang in zijn poepluier lopen’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen