Nostalgie ten top: ken je deze berenkoekjes nog?

Voeding Laurien Bleeker 13 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Die snacks die je meekreeg in je broodtrommeltje naar school. In de tijd dat gezond nog niet hip was en lunchtrommels voor de helft uit suikers bestonden. De tijd dat je eerst je snacks opat en later misschien je boterham met pindakaas. Of weet je de snacks van toen nog die in je schoen zaten tijdens de feestdagen? Nostalgie ten top als we denken aan de snacks van toen. We doen een throwback.

8x snacks van toen voor een nostalgisch gevoel

Soms wist je al wat je te wachten stond bij het openen van je broodtrommel, maar soms was het een verrassing wat voor snack je ouders erin hadden gestopt. Vette geluksmomenten als je een pakje berenkoekjes of een Brinky naast je brood zag liggen.

Kapitein Koek

Wie weet waar Kapitein Koek naar uitgevaren is mag het zeggen, want de koeken zijn al jarenlang niet meer te krijgen. Ken je ze nog? Die rechthoekige ontbijtkoeken met witte sterretjes aan de zijkant? En dan de verpakking: het doosje met een papegaai verkleed als piraat/kapitein erop. Wat een feest als deze snack van toen in je trommeltje zat.

Bambix
Bron: Bambix

Snacks van toen: berenkoekjes van Beertje Bambix

Wie is er niet opgegroeid met de pap van Bambix? En ken je de berenkoekjes van het merk nog? Met die twee schattige beertjes op de verpakking? Dé snack van toen die kinderen meekregen. Menig millennial vond zo’n pakje berenkoekjes in de broodtrommel tijdens de lunch op school en dat zorgde altijd weer voor een happy dance. Leuk nieuws: na tien jaar is Beertje Bambix terug van weggeweest, mét de welbekende berenkoekjes. Kun je die dus nu zelf meegeven aan je eigen kinderen, hoe nostalgisch wil je het hebben.

LU Prince Ministars

Kreeg je een pakje LU Prince Ministars mee, dan maakte je vrienden. In zo’n pakje zaten namelijk zes kleine ronde koekjes met melkvulling bedenkt met melkchocolade in de vorm van een ster. Vaak deelde je een koekje uit aan je bestie, maar heel vaak ook niet hoor. Dat snappen we helemaal, zo lekker als deze koekjes waren. Ze zijn er trouwens nog steeds en nu ook verkrijgbaar met een laagje witte chocolade… Snacks van toen en nu dus.

Een Brinky in je trommel

Een Brinky was een enkel verpakt koekje dat bestond uit twee biscuits met daartussen een zoete vanillevulling en eromheen chocolade. In een paar happen had je een Brinky op, want wat was dat smullen geblazen. Nog steeds zijn Brinky’s verkrijgbaar, maar het zijn niet echt verantwoorde koeken om mee te geven aan je kind tegenwoordig. Ze voldoen namelijk niet bepaald aan het beleid van gezonde snacks op scholen.

likkoekjes
Bron: Likkoekjes

Likkoekjes en dan vooral de roze

Wie kent ze niet, likkoekjes. Overal gingen ze mee naartoe en we snappen wel waarom: met zo’n koekje was je als kind wel even zoet. Je likte namelijk eerst het gekleurde glazuur eraf, voordat je de biscuit opat. Vooral het roze likkoekje was een populaire snack van toen.

Snacks van toen: chocolade sigaretten

Oef, wat hebben we er daar veel van gegeten. En maar net doen alsof je rookt, maar dan met een sigaret van chocolade. Er zat elk jaar met Sinterklaas wel een pakje in je schoen, zelfs als je ouders niet van roken hielden. Als we hieraan terugdenken was de smaak van de chocolade eigenlijk heel vies, het ging meer om het nadoen van rokers… Een snack van toen die gelukkig niet vaak meer gegeven wordt aan kinderen.

BN koekjes

Die vierkante dubbele koekjes met een laag zoetigheid ertussen en een gek gezichtje op het bovenste koekje. Gaat er al een belletje rinkelen? Zo niet, dan helpt bovenstaande video van de reclame van BN koekjes je vast wel om de herinneringen aan deze snack van toen naar boven te halen.

Babybel kaasjes

Zo’n wit rond kaasje in een rood omhulsel en daar nog een plastic folie omheen. Ken je ze nog? Het rode omhulsel kon je niet eten en trok je er vanuit het midden vanaf. Daarin zat een Babybel kaasje. Best nog wel een gezond snack van toen, of in ieder geval beter dan alle bovenstaande ongezonde koekjes.

12x gezonde traktaties voor op het kinderdagverblijf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen