Is jouw kind een viooltje, madeliefje of een goudsbloem? Dit zegt de geboortebloem

Baby Laura Saija 24 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Misschien heb je er weleens van gehoord: de geboortebloem. Elke maand van het jaar heeft als symbool één of twee specifieke geboortebloemen, wat iets zegt over de karaktereigenschappen van iemand die in deze maand geboren is.

Is jouw kind een viooltje, madeliefje of een goudsbloem?

Geboortebloem van jouw kind

Waarschijnlijk weet iedereen wel wat zijn sterrenbeeld is, dat is vrijwel algemeen bekend. Maar jouw geboortebloem of de geboortebloem van jouw kind is een ander verhaal, de kans is groot dat je dat niet uit je hoofd weet. Toch is het leuk om te weten, omdat het wat kan zeggen over het karakter van je kind. En uiteraard is dan de vraag: klopt het met de werkelijkheid?

Dit zijn de geboortebloemen van elke maand:

Geboortebloem januari: het sneeuwklokje en de anjer

Als jouw kind in januari is geboren, mag je in je handjes knijpen. Het sneeuwklokje staat voor hoop, een nieuw begin en zuiverheid. Je kind is optimistisch en kijkt met een frisse blik vooruit. De anjer staat in het algemeen voor liefde, toewijding en loyaliteit. Familie is heel belangrijk voor je kind, wat ook zeker blijkt uit de loyaliteit naar jou toe.

Geboortebloem februari: de iris en het viooltje

Als jouw kind in februari is geboren, mag je zeker blij zijn. De iris staat voor geloof, hoop, welsprekendheid en wijsheid. Het viooltje staat symbool voor bescheidenheid, loyaliteit en nederigheid. Jouw kind is slim, trouw en onschuldig, zowel naar jou als ouder als naar de mensen om hem of haar heen.

Geboortebloem maart: de narcis

De maand maart heeft één geboortebloem, maar is daardoor niet minder belangrijk. De narcis staat voor wedergeboorte, voorspoed en nieuwe energie. Dat is niet gek als je je bedenkt dat de lente in maart begint. Kinderen geboren in maart zijn vaak optimistisch, vrolijk, gelukkig en hebben zelfvertrouwen. Wat wil je als ouder nog meer?

Geboortebloem april: de pronkerwt en het madeliefje

De maand april is een mooie maand als het gaat om karaktereigenschappen. De pronkerwt staat symbool voor vriendschap, zachtaardigheid en fijngevoeligheid. Het madeliefje staat voor puurheid, onschuld en loyaliteit. Kinderen geboren in april zijn waardevolle vrienden, vriendelijk en helemaal zichzelf. Daar kun je alleen maar trots op zijn, toch?

Geboortebloem mei: de meidoornbloesem en het lelietje-van-dalen

Als jouw kind in mei is geboren, mag je zeker blij zijn, want het betekent dat je een krachtig kind hebt: dat is waar de meidoornbloesem voor staat. Het lelietje-van-dalen staat symbool voor geluk, zoetheid en liefde. Jouw kind is teder, zachtaardig en lief.

Geboortebloem juni: de kamperfoelie en de roos

De maand juni is een hele mooi maand, dat blijkt wel uit de geboortebloemen die centraal staan. De kamperfoelie staat voor toewijding, betrouwbaarheid en verbondenheid. De roos staat in zijn algemeenheid symbool voor schoonheid en liefde, maar de kleur van de roos zegt nog net iets meer: rood staat voor passie, geel voor vriendschap en roze voor bescheidenheid.

Geboortebloem juli: de waterlelie en de delphinium

Als jouw kind in juli is geboren, mag je in je handjes knijpen. De waterlelie staat symbool voor eenheid, puurheid, vrede en balans. De delphinium staat voor positiviteit, elegantie, een open hart en waardigheid. Jouw kind straalt positiviteit uit en kan iemands dag een stuk vrolijker maken.

Geboortebloem augustus: de klaproos en de gladiool

Als jouw kind in augustus is geboren, mag je zeker blij zijn met jouw zomerkindje. De klaproos staat symbool voor verbeelding en troost. De gladiool staat voor integriteit, kracht, trots en vastberadenheid. Jouw kind heeft een sterk karakter en is onafhankelijk en krachtig.

Geboortebloem september: de aster

De geboortebloem van september is de aster. Het staat symbool voor wijsheid, liefde, onschuldigheid en vertrouwen. Jouw kind is dan ook erg slim, loyaal en betrouwbaar. Dat zijn toch zeker mooie karaktereigenschappen!

Geboortebloem oktober: de cosmea en de goudsbloem

Kinderen die in oktober geboren zijn, hebben hele mooie geboortebloemen. Zo staat de cosmea symbool voor vrede, sereniteit, harmonie en orde. De goudsbloem staat voor warmte, creativiteit, standvastigheid en bescherming. Jouw zoon of dochter is dus een gedreven, gepassioneerd en hardwerkend kind.

Geboortebloem november: de chrysant

De maand november heeft als geboortebloem de chrysant. Deze staat symbool voor vrolijkheid, vriendschap, loyaliteit en eerlijkheid. Jouw kind vindt vriendschappen en loyaliteit belangrijk, maar daarnaast houdt hij of zij ook van positieve energie.

Geboortebloem december: hulst

De laatste maand van het jaar, maar zeker niet de minste: december staat voor feestelijkheid en dat komt terug in de geboortebloem. Hulst staat symbool voor geluk, vreugde, hoop en vrede. Laat dit nou allemaal centraal staan in december en ook jouw kind straalt dit uit.

Dit is de betekenis van geboortebloemen en wat ze zeggen over het karakter van je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen

Relevante artikelen