Van minimalistisch tot folklore, dit zijn dé geboortekaartjes trends voor 2024

Kinderen Julia van Buuren 12 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je kindje geboren is, kun je het wel van de daken schreeuwen. Als trotse ouders wil je het prachtige nieuws natuurlijk delen met iedereen om je heen. En een mooi geboortekaartje mag dan ook niet vergeten worden.

Er is zoveel keuze en ieder jaar zijn er weer nieuwe trends als het op geboortekaartjes aankomt. Dit zijn de trends van 2024.

Ook dit jaar zijn er weer veel mooie geboortekaartjes op de markt. Van welke trend ben jij fan?

1. Neutrale en beige tinten

Deze trend is al een tijd erg populair als het aankomt op het interieur van baby- en kinderkamers. En inmiddels zie je dit ook veel terug bij geboortekaartjes. De patronen zijn zacht en de kleuren neutraal. Vaak wordt er gebruikt gemaakt van één (beige) basiskleur. Ook zie je vaak verschillende structuren als achtergrond.

2. Folklore

Daarnaast kiezen veel ouders voor een geboortekaartje met een folklore thema. Gekleurde illustraties en verschillende patronen met een magische sfeer staan hier centraal. Pastelkleurige tinten komen hier vaak in terug. Houd je van sprookjesachtig en dromerige uitstraling? Dan past deze trend helemaal bij jou.

3. Maan en sterren

Wat je ook veel voorbij ziet komen zijn geboortekaartjes waar de maan en sterren op zijn afgebeeld. Dit straalt rust uit en spreekt daarom veel ouders aan. Deze geboortekaartjes zijn zowel voor jongens als meisjes en genderneutraal beschikbaar.

4. Minimalistisch

Ook deze trend is terug te zien in interieurs en kleding; namelijk de minimalistische look. Rustige kleuren, eenvoud en strakke lijnen. Welke kleur je kiest is helemaal aan jou. Er is weinig poes pas waardoor de belangrijkste boodschap, de geboorte van jouw kindje, nog duidelijker zichtbaar is op het geboortekaartje.

5. Dieren

In 2023 was deze trend al populair en dit jaar is het niet anders; namelijk dieren. Van schattige beertjes tot stoere leeuwen, deze trend heeft voor ieder wat wils. Heb je zelf een lievelingsdier of al een speciaal knuffeldier voor je kindje gekocht? Perfect, want dan kan je je geboortekaartje hier helemaal op afstemmen!

6. Bloemen

Op zoek naar een romantisch stijl? Dan valt de bloementrend vast in de smaak. Je ziet vooral veel lichte kleuren terug en de kaartjes hebben een rustige, lieve en vrolijke uitstraling.

7. Seizoenen

Wat je dit jaar ook veel terug ziet zijn geboortekaartjes waar een seizoen in centraal staat. Winterse sneeuw, een boom die zijn bladeren verliest in de herfst of een zonnig geboortekaartje? Het kan allemaal én maakt de kaart nog persoonlijker.

10x de leukste plekken om jouw geboortekaartjes te scoren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen