Babykamer inrichten? Deze trends wil je absoluut niet missen

Babyuitzet Laurien Bleeker 18 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Mag je binnenkort een babykamer inrichten omdat je een kleintje verwacht? Bekijk dan eens de babykamertrends van 2024. Om inspiratie uit te halen en ideetjes op te doen voor, natuurlijk, het allermooiste kamertje van het huis.

Over een ding kunnen we alvast duidelijk zijn: de babykamertrends van 2024 staan volledig in het teken van duurzaamheid. Of dat nou gaat om meubels gemaakt van duurzame materialen of tweedehands exemplaren of om het kleurenpalet of de materialen van accessoires: duurzaam is in.

Dit zijn de babykamertrends van 2024

Natuurlijk moet je lekker doen wat jij mooi vindt en hoef je je helemaal niet te houden aan trends. Toch is het leuk om te zien wat je zoal in de winkel zal treffen en wie weet haal je inspiratie uit de babykamertrends van 2024.

Kinderkamer van Femke
Bron: Privébeeld Femke

Een duurzame kinderkamer

Duurzaamheid staat voorop in de babykamertrends van 2024. Denk daarbij aan vintage meubels die je van de zolder van je opa en oma haalt. Of uit die ene kringloop om de hoek. Geleende meubels passen ook helemaal in deze trend, net als nieuwe items gemaakt van duurzame materialen. Bekijk hier een duurzame babykamer.

kinderkamer van Sara 3
Bron: Privébeeld

Natuurlijke materialen

Helemaal aansluitend op de duurzame kinderkamer zijn natuurlijke materialen. Hout, wol, linnen en katoen krijgen de voorkeur. Denk aan een hemeltje van zacht linnen of organisch katoen, een lekker zacht vloerkleed van wol en houten meubeltjes, het liefst vintage. Ook beddengoed mag gemaakt zijn van biologisch katoen, wat niet alleen fijn is voor de natuur, maar ook voor de gevoelige huid van je pasgeboren baby.

kinderkamer van laurien beginbeeld
Bron: Privébeeld

Een aards kleurenpalet

Beige, beiger, beigst: aardse tinten blijven de boventoon voeren in babykamers. Zachte aardetonen horen dan ook bij de babykamertrends van 2024. Dat zijn tinten beige, bruin, poedertinten, terracotta, houttinten zoals walnoot of eiken, roestige kleuren en zachte greiges. Voordeel van dit kleurenpalet is dat alles in deze tinten altijd bij elkaar past en dat het tijdloos is.

Toch zien we ook pastels terug in babykamers. Zoals lila, poederroze, mint en lichtblauw.

Kinderkamer van Femke5
Bron: privébeeld Femke privébeeld Femke

Accessoires van rotan

Jawel, ook accessoires zijn gemaakt van rotan of andere natuurlijke materialen, volgens de babykamertrends van 2024. Een lamp, wandrek of stoel van rotan, maar ook een vloerkleed van jute of zelfs een verschoonmandje gemaakt van riet. Andere natuurlijke materialen die we zien in accessoires zijn papier (lampionnen bijvoorbeeld) en linnen of katoen (een klamboe).

Een kijkje in de kinderkamer van Alexis (33): ‘De kinderkamer is kleurrijk, gedurfd en eclectisch’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme