Dilemma: ‘Kan ik mijn kind een AirTag meegeven tijdens het uitje met het kinderdagverblijf?’

Persoonlijk Vera Guldemeester 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Willemijn (32) haar dilemma voor: “Kan ik mijn kind een AirTag meegeven tijdens het uitje met het kinderdagverblijf?”

“Volgende week heeft mijn 3-jarige zoon een excursie met zijn kinderdagverblijf. Ze gaan met de hele groep met de bus naar een museum en daarna, als het droog is, nog naar een grote speeltuin in een park. Heel leuk natuurlijk, maar ik heb er nu al stress van. Mijn zoontje is namelijk een enorme wegloper.

Een wegloper

Sta ik in de supermarkt net iets te lang een pak met rijst te bestuderen? Dan staat hij ondertussen al bij de kaasafdeling. Wil ik even een brief in de brievenbus doen? Als ik me omdraai is hij alweer weg. Ik word dus al bang bij het idee dat hij op excursie gaat. Ik vertelde de leidster over mijn zorgen, maar zij zei dat ik me echt geen zorgen hoefde te maken. Er gaan genoeg begeleiders mee en ze gaan écht goed op hem letten.

Geen vrij krijgen

Omdat ik hem wel dit uitje gun, heb ik geprobeerd vrij te nemen. Helaas heb ik op die dag een belangrijke bespreking, dus dat gaat niet lukken. Ik vroeg aan mijn man of hij vrij kon nemen maar hij vond het onzin om voor zoiets onbenulligs zijn meetings af te zeggen. Het zou heus wel goedkomen, zei hij.

AirTag meegeven

Ik vertelde mijn probleem aan een vriendin en die stelde voor hem een AirTag mee te geven. Die kan ik vastmaken aan zijn T-shirt of in zijn schoen stoppen. Mocht hij weglopen, dan weet je in ieder geval waar hij is. Ik merkte dat ik me door deze optie iets rustiger voelde, maar ik vind het ergens wel raar om het ook echt te doen.

Dilemma

Ik zit nu dus met een dilemma. Zal ik mijn zoontje van drie gewoon mee laten gaan op excursie en erop vertrouwen dat het goed gaat? Of zal ik een AirTag meegeven om hem te kunnen volgen? Ik ben benieuwd hoe andere ouders, die zich net als ik snel zorgen maken, dat doen.”

Dilemma: ‘Moet ik voor een gastouder of een kinderdagverblijf kiezen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen