Edith (32) heeft geen energie om een leuke moeder te zijn: ‘Ik ben altijd moe’

Persoonlijk Vera Guldemeester 13 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Sinds Edith twee jaar geleden moeder werd, heeft ze geen energie meer. Ze baalt ervan dat ze daardoor geen leuke moeder kan zijn. “Ik zet mijn kind vaak voor de tv, terwijl ik zelf moe op de bank lig.”

“Voordat ik zwanger werd wist ik zeker dat ik de leukste moeder ooit zou worden. Ik zou met mijn kind naar de kinderboerderij gaan, alle speeltuinen in de buurt aflopen en ook naar babygym gaan. Eindstand: ik doe al twee jaar niets met hem. Ik heb er gewoon geen energie voor. Ik ben altijd moe.

Eerste maanden

Net na de bevalling was ik kapot. Ik had veel bloed verloren en had echt even tijd nodig om bij te komen. Het was niet meer dan normaal om in de eerste weken en maanden rustig aan te doen. Dat deed ik dan ook, zodat ik daarna een energieke moeder kon zijn. 

Moeheid ging maar niet over

Toen ik na een halfjaar nog zo moe was, vond ik het maar gek. Ik liet mijn bloed bij de dokter nakijken, maar dat was allemaal in orde. Ik had allesbehalve bloedarmoede. Toen ik dat hoorde probeerde ik al mijn energie bij elkaar te rapen, maar toch bleef ik moe. 

Altijd moe op de bank

Ook al ging ik sporten om extra energie te krijgen, het lukte niet om minder moe te zijn. Elke dag weer lag ik op de bank, te moe om iets met mijn kind te doen. Ik schrok toen ik besefte dat hij met mij in zijn eerste jaar nog geen speeltuin of kinderboerderij had gezien. We zijn thuis of hij is bij mijn ouders, waar hij gelukkig wél leuke dingen doet.

Geen leuke moeder

Ik zet mijn kind vaak voor de tv, terwijl ik zelf moe op de bank lig. Hierdoor heb ik het idee, dat ik mijn kind tekort doe. Ik ben gewoon echt geen leuke moeder. Iedere dag ben ik weer blij dat hij een leuk kinderdagverblijf en leuke grootouders heeft, anders was het helemaal zielig. 

Veranderen 

Ik kan alleen maar hopen dat er snel verandering in gaat komen. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor mijn kind. Het is natuurlijk best triest om een moeder te hebben die alleen maar op de bank ligt moe te zijn en die verder niks met je onderneemt. Ik voel me oprecht een loedermoeder.”

Loes (32): ‘Terwijl mijn peuter bij de oppas is, ga ik uit en gebruik ik drugs’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen