Op reis naar Thailand als je zwanger bent? ‘Bij twijfel niet afslaan’

Zwanger Wilma Groothuis 13 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Op Facebook deelden we het dilemma van Erin (26). Het dilemma luidde: “Zal ik mijn reis naar Thailand door laten gaan nu ik erachter ben gekomen dat ik zwanger ben?” Hier hadden meerdere Famme-lezers een mening over.

En dus delen wij een greep uit de reacties.

Reis naar Thailand

“Mijn vriend Job en ik zijn zes jaar samen. Een aantal maanden geleden stopte ik met de pil. We hadden afgesproken dat we nog een aantal dingen wilde doen in de tijd dat ik aan het ontpillen was. Zo hebben we onze droomreis naar Thailand geboekt. Maar nadat ik met de pil stopte, was ik binnen een maand zwanger. Dat betekent dat ik ongeveer twaalf weken zwanger ben als we naar Thailand reizen. De hele reden dat ik naar Thailand wilde, was om het eten te proeven. En wat als er tijdens het vliegen wat gebeurt met mij? Moet ik mijn reis door laten gaan en naar mijn gevoel luisteren? Of moet ik er niet zo over stressen en gewoon gaan?”

Meningen van Famme-lezers

Lees hier het hele dilemma van Erin. Hieronder lees je de meningen van Famme-lezers over Erin haar dilemma: “Zal ik mijn reis naar Thailand door laten gaan nu ik erachter ben gekomen dat ik zwanger ben?”

Reisverzekering op orde

Margot – “In Thailand hebben ze hele goede ziekenhuizen. Zorg gewoon dat je reisverzekering goed op orde is en geniet. Het is een fantastisch mooi land!”

Je neemt het jezelf kwalijk

Alina – “Ik zou niet gaan. Als je iets verkeerds eet of iets oploopt, bijvoorbeeld Zika, dan neem je het jezelf altijd kwalijk als je kind er iets aan overhoudt. Ik vraag me ook af in hoeverre je echt kunt genieten van je vakantie als je overal op moet letten. Niet alleen qua eten, maar ook bijvoorbeeld met dingen als een zwangerschapsmasker. De kans is ook best aannemelijk dat je met 12 weken ontzettend misselijk bent. Ook niet heel chill om dan zo ver weg te zijn.”

Niet slim

Serena – “Ik zou lekker gaan, maar het is niet zo slim om te stoppen met de pil en er dan niet bij stil te staan dat het weleens meteen raak kan zijn. Dat gebeurt zo vaak dat je echt onder een steen hebt geleefd als je dat niet weet. En zwanger of niet, eten bij straattentjes in Thailand raad ik je sowieso af.”

Bij twijfel niet afslaan

Elisa – “Lastige situatie kan ik me zo voorstellen. Mijn advies is echter om je gevoel leidend te laten zijn. Ongeacht of je angsten nu reëel of irreëel zijn, de essentie is dat de hele onderneming voor jou goed moet aanvoelen. Bij twijfel niet afslaan!”

Lees je in

Jitske – “Een moederlichaam beschermt de baby goed, dus gewoon gaan. Eet geen ongekookte dingen, haal het ijs uit je drinken en drink alleen water uit een fles. Maar dat zijn voorzorgsmaatregelen die je ook moet nemen als je niet zwanger bent. Er gebeurt je kindje niets als je anders of pittiger eet dan thuis en kruiden zijn niet gevaarlijk. Maar lees je gewoon rustig even in over welke voeding wordt afgeraden als je zwanger bent. En niet direct in paniek raken! En vergeet je vaccinaties niet.”

Twee mogelijkheden

Arjan – “Er zijn twee mogelijkheden: het gaat goed of het gaat fout. Beide heb je niet helemaal zelf in de hand, dus doe wat je het meest verstandigst lijkt.”

Verklaring van verloskundige meenemen

Maria – “In Thailand hebben ze zeer goed, kakelvers en vitaminerijk voedsel. Niks om je zorgen over te maken! Sluit wel een goede reisverzekering af en neem een verklaring van de verloskundige mee waarin staat dat alles goed is. Anders kan je nog door je reisverzekering verweten worden dat je al ziek was voor je met vakantie ging.”

No stress

Elsie – “Neem een goede reisverzekering. Als je ongerust bent of er gebeurt iets, dan kan je daar zorgeloos naar het ziekenhuis als dat jou geruststelt. Wat het eten betreft: het is eerder de rauwkost waar je voorzichtig moet mee zijn. Ze spoelen het misschien niet zo grondig af of met proper water. Maar al het gefrituurde en gebakken eten, stoofpotjes en soepjes zijn heerlijk en goed doorbakken of doorgekookt. No stress. Als je iets drinkt, let er dan op dat je het ziet openmaken, zeker met water. Geniet volop van de reis, het prachtige land en van de laatste reis met z’n tweetjes.”

Dilemma: ‘Kan ik mijn drie maanden oude baby bij de oppas brengen om zelf op vakantie te gaan?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen