Dilemma: ‘Zal ik mijn reis naar Thailand door laten gaan nu ik erachter ben gekomen dat ik zwanger ben?’

Persoonlijk Laura Saija 24 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer.

Deze week legt Erin (26) haar dilemma voor: ‘Zal ik mijn reis naar Thailand door laten gaan nu ik erachter ben gekomen dat ik zwanger ben?’

Droomreis naar Thailand

“Mijn vriend Job en ik zijn al zes jaar samen. Job is tien jaar ouder dan dat ik ben, hij is inmiddels 36 jaar. Al toen ik hem leerde kennen was hij op en over zijn kinderwens. Ik vond mezelf destijds veel te jong, maar door de jaren heen ben ik gaan wennen aan het idee dat Job en ik samen kinderen zouden gaan krijgen.

We gingen vier jaar geleden samen wonen en ik heb toen heel duidelijk gezegd dat ik nog wilde wachten met kinderen. Een aantal maanden geleden vond ik dat het wel tijd was om met de pil te stoppen.

Ontpillen

We hadden afgesproken dat we nog een aantal dingen wilde doen in de tijd dat ik aan het ontpillen was. Zo zouden we nog naar een paar festivals gaan en hebben we ook onze droomreis naar Thailand geboekt.

Job en ik zijn beide gek op reizen en op lekker eten. Het leek ons geweldig om door Thailand te reizen en daar het lekkere eten te proeven in restaurants en op straat. De festivals stonden gepland en de reis werd geboekt.

Meteen zwanger

Wat ik nooit verwacht had, was dat ik helemaal niet hoefde te ‘ontpillen’. Nadat ik met de pil stopte was ik binnen een maand zwanger. Dat betekent dat ik ongeveer twaalf weken zwanger ben als we naar Thailand reizen.

Ik vroeg meteen advies bij de verloskundige en ze zei dat het in principe goed kan als ik probeer te letten op wat ik eet. Ik moet dus straattentjes vermijden en goed naar de reviews kijken van restaurants om niet ziek te worden.

Risico

De hele reden dat ik naar Thailand wilde, was om het eten te proeven. Ik ben heel erg aan het twijfelen of ik nu wel moet gaan. Straks word ik wel ziek? Waarom zou ik risico’s nemen voor een vakantie?

En dan heb ik het nog niet eens over de vliegreis. Het is twaalf uur vliegen. Wat als er onderweg wat gebeurt met mij? Straks krijg ik een miskraam en is er geen dokter aanwezig. Job zegt dat het allemaal wel mee zal vallen en dat ik niet zo bang moet zijn. We hebben namelijk flink veel geld neergelegd voor deze reis.

Zenuwachtig

Hoe dichter bij de reis komt, hoe spannender ik het vind. Ik wil bijna niet meer aan de reis denken omdat ik er zenuwachtig van word. Ik ben gewoon erg bang dat de baby iets overkomt en dat het blijvende gevolgen zal hebben.

Moet ik mijn reis door laten gaan en naar mijn gevoel luisteren? Of moet ik er niet zo over stressen en gewoon gaan?

Reizen met baby? 8 redenen waarom dit juist wél een goed idee is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme