Opgebiecht… ‘Ik vind mijn baby maar lelijk’

Persoonlijk Vera Guldemeester 23 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

In de rubriek Opgebiecht… komt er elke week een moeder of vader aan het woord met iets wat zij willen opbiechten. Of het nou iets is over vroeger, over hun kind of over het ouderschap. Deze ouders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is dat ze iets willen opbiechten.

Deze week spreken we met Rosalie (33). Rosalie vindt haar baby maar lelijk. 

“Tijdens mijn zwangerschap kon ik niet wachten om ons kleine meisje te ontmoeten. Waar ik vooral nieuwsgierig naar was, was hoe ze eruit zou zien. Mijn vriend en ik zien er allebei goed uit, dus ik maakte me daarover totaal geen zorgen. Zou ze de donkere volle bos van mijn vriend krijgen? En misschien wel in combinatie met mijn lichte ogen? Ik was maar wat druk met fantaseren. 

Bijtrekken

Toen ik onze dochter na de bevalling zag, had ze een scheve neus. De kraamzorg zei direct dat het na een dag of twee weg zou trekken, ze had gewoon wat klem gezeten. Gelukkig had ze gelijk, want het zag er niet uit. Mensen vinden hun eigen kind altijd prachtig, toch? Ik heb dat helaas niet. Ik vind mijn baby maar lelijk. 

Lelijke baby

Onze dochter is nu zes maanden en als ze lacht is ze schattig hoor, maar verder vind ik haar niet knap. Niet zoals andere baby’s. Ze heeft een grote en gekke mond, flaporen en ze heeft ook nog eens een gek neusje. Ik zou zo graag willen dat ik mijn kind de mooiste op de wereld vond, maar ik maak me nu al zorgen over later. Wat als ze gepest gaat worden met haar uiterlijk? 

Jammer dat ze niet knap is

Ik deelde laatst mijn zorgen met mijn moeder en die ze, dat het heus wel bij gaat trekken. Die grote oren zijn niet meer te zien als ze later haar heeft en die mond wordt ook helemaal anders als er tanden in komen. En daar heeft ze natuurlijk gelijk in. Het zal ook allemaal wel goed komen, maar ik vind het jammer dat ze nu niet al knap is. 

Foto maken

Mijn vriendinnen sturen altijd foto’s van hun knappe kindjes en ik twijfel elke keer of ik wel een foto terug moet sturen. Zitten ze wel te wachten op een baby met te grote oren en een gekke mond? Het lijkt me van niet.”

Aylin vindt niet leuk dat haar zusje eerder zwanger is: ‘Jammer dat ze niet op mij heeft gewacht’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme