Aylin vindt niet leuk dat haar zusje eerder zwanger is: ‘Jammer dat ze niet op mij heeft gewacht’

Persoonlijk Vera Guldemeester 3 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Aylin blij is dat haar zusje zwanger is, had ze het zichzelf ook zo gegund. “Ik vind het jammer dat ze niet op mij heeft gewacht, maar het is niet anders.”

“Vier jaar geleden ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven. We hadden het idee om na ons huwelijk twee jaar keihard te gaan werken en te sparen. Daarna wilden we graag starten met een gezin. Het was onze grote droom om drie kinderen te krijgen, het liefst kort op elkaar.

Grote droom

Helaas is deze droom nog steeds een droom, want het is nog niet gelukt om zwanger te raken. We zijn al meerdere keren voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest en de doktoren zeggen dat er niets met ons aan de hand is. Ik had gehoopt dat ze ons konden helpen, maar op dit moment blijven we gewoon proberen en hopen dat het ons binnenkort toch gegund is.

Zusje eerder zwanger

Mijn twee jaar jongere zusje, Elif, is anderhalf jaar geleden getrouwd. Ik ben hartstikke blij dat zij na een lange zoektocht de juiste man heeft gevonden. Het is haar al wel gelukt om zwanger te worden. Vorige maand liet ze het mij tijdens een lunch weten. Ik wist even niet hoe ik moest reageren, want ik had het nog niet verwacht. Zo ben ik blij voor haar, maar toch is het ook dubbel. Ik vind het jammer dat ze niet op mij heeft gewacht, maar het is niet anders dat zij nu eerder zwanger is.

Nog nooit voorgekomen in familie

In mijn familie is het eigenlijk nog nooit voorgekomen dat een jonger zusje of broertje eerder kinderen krijgt dan de oudere. Ik weet dat ik er niets aan kan doen dat het bij mij nog niet is gelukt, maar pijnlijk is het wel. Zo had ik als oudste graag de eerste geweest met een baby. Ik weet ook dat het gemeen is van mij om te zeggen, dat ze had moeten wachten op mij, want wat als het mij helemaal nooit lukt? Daarom is het ook zo dubbel.

Goede tante

Nu ik nog geen moeder ben, probeer ik als de baby er is in ieder geval de beste tante te zijn die er bestaat. Ik kan niet wachten om tante te worden en hem of haar tot op het bot te verwennen. Het zal pijn doen om mijn zusje met een baby te zien, maar ik hoop dat de pijn snel plaats maakt voor liefde voor de baby.”

Had ik maar nooit… ‘Zo lang gewacht met mijn kinderwens’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen