Louise vindt zichzelf geen goede moeder: ‘Ik laat hem vaak te lang huilen’

Persoonlijk Vera Guldemeester 11 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Het moederschap is niet voor iedereen weggelegd. Daar kwam Louise (29) achter zodra zij moeder werd. “Ik heb soms gewoon medelijden met mijn eigen kind”, vertelt ze aan Famme

Op het moment dat mijn vriend en ik acht jaar samen waren, stelde hij voor om de pil weg te gooien. Hij wilde altijd al vader worden, dat wist ik. Ik zag mijn vriendinnen met hun kinderen en ik vond dat fantastisch om te zien. Ik wist daarom zeker dat ik het ook wilde. 

Voorspoedige zwangerschap

Binnen vier maanden was ik zwanger. Ik was ontzettend blij en ook mijn vriend kon zijn geluk niet op. We wisten zeker dat we de beste ouders zouden worden. Na de geboorte werd ik erg onzeker. Mijn vriend daarentegen wist vanaf het eerste moment precies wat hij moest doen. Ik niet, ik deed maar wat.

Geen goede moeder 

Inmiddels is onze baby Bobby vijf maanden. In de afgelopen maanden heb ik geprobeerd om een moedergevoel te krijgen, maar het lukt maar moeilijk. Ik vind mezelf dan ook echt geen goede moeder. Ik voel liefde voor Bobby, maar ik weet dat ik hem soms te kort doe. Niet expres, maar ik voel het gewoon niet. 

Te lang huilen

Een voorbeeld waarom ik denk dat ik geen goede moeder ben: ik laat Bobby vaak te lang huilen. Als hij huilt omdat hij honger heeft, dan denk ik soms: pfff, daar gaan we weer. Ik spring dan niet direct op om een fles te maken, ik maak eerst even mijn eigen dingen af, voordat ik een fles maak. Ook laat ik hem te lang huilen als hij een vieze luier heeft. 

Niet naar buiten

Naast dat ik hem vaak te lang laat huilen, ben ik ook geen moeder die erop uitgaat met een kind. Ik zie mijn vriendinnen naar kinderboerderijen gaan, of naar een binnenspeeltuin waar ze ook dingen voor baby’s hebben. Ik heb daar allemaal geen zin in. Ik blijf thuis en loop hoogstens even naar de supermarkt, maar dat is dan ook echt een must. 

Hoop op verandering

Ik hoop dat ik ooit wél een goede moeder kan zijn. Ik hoop dat als hij groter is, het makkelijker gaat worden en dat ik het moedergevoel wel krijg. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor Bobby. Het lijkt me namelijk verschrikkelijk dat hij het gevoel krijgt dat hij er niet mag zijn.”

Had ik maar nooit… ‘Zo makkelijk over het moederschap gedacht’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen