Nikkie’s man is te nonchalant: ‘Hij neemt de baby mee naar een café’ 

Persoonlijk Valéry de Voijs 10 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Nikkie (34) en haar man liggen niet altijd op één lijn wanneer het over de opvoeding van hun baby gaat. Nikkie’s zoontje is namelijk nog maar drie weekjes oud wanneer hij met zijn vader mee gaat naar een café in het dorp. 

“Mijn man en ik zijn behoorlijk verschillend. Hij maakt zich nooit druk over dingen en is heel avontuurlijk. Ik ben daarentegen heel anders. Zo wil ik alles gepland hebben en kan vaak stressen om niets. Voor ik zwanger werd, vond ik zijn houding heel fijn: zijn aanwezigheid bracht rust in mij naar boven. Sinds de bevalling vind ik zijn houding echter helemaal niet fijn. Hij is (in mijn ogen) té relaxed met de baby en ik stoor me enorm aan bepaalde keuzes. 

Mijn man is altijd heel spontaan geweest. Dat wil ik natuurlijk niet veranderen, maar ik ben echter wel van mening dat hij zich moet aanpassen aan het gezinsleven. Man man kan bijvoorbeeld ’s ochtends de woonkamer binnen komen en spontaan met het idee komen om ergens te gaan ontbijten. Dan trekt hij snel een jas aan en staat al paraat bij de deur. Daardoor loop ik in hoge snelheid een luiertas in te pakken en de baby aan te kleden. In mijn ogen denkt hij totaal niet na dat er dingen moeten veranderen sinds de baby er is. 

Harde muziek kan blijvende schade opleveren

Het blijft niet bij die spontane acties. Het lijkt wel alsof mijn man niet door heeft hoe gevoelig een pasgeboren baby is. Laatst liepen we op zaterdag over de markt. Er waren allemaal kraampjes en het was een drukste van jewelste. Ook stond er een klein podium waar muzikanten aan het spelen waren. De muziek stond heel hard en werd afgespeeld door grote geluidsboxen. Mijn man liep zonder na te denken heel dicht langs deze geluidsboxen. Hij begreep vervolgens niet dat ik geïrriteerd werd. Ook al gaf onze baby geen kik: zo’n harde muziek kan blijvend schade opleveren.

Laatst kwam ik ’s avonds thuis van een diner. Onze baby lag te slapen in de box terwijl mijn man en zijn vrienden aan het gamen waren. In hun enthousiasme schreeuwden mijn man en zijn vrienden en gingen helemaal op in hun spel. Daarbij stonden er tal van lege bierflesjes op de salontafel. De baby leek nergens last van te hebben maar ik stoorde me enorm en zei dat het veel te luid was voor de baby. 

Een pasgeboren baby hoort niet in een café

Aankomende zomer ga ik samen met mijn vriendin een weekendje weg. Dit hebben we al heel lang geleden gepland en onze vliegtickets zijn al geboekt. Nu kondigde mijn man doodleuk aan dat hij tickets had voor de Formule 1 race in België aankomende zomer. Deze race valt precies in het weekend waarop ik weg zal zijn. Toen ik mijn man vroeg wat hij dan met onze baby zal gaan doen, keek hij me verwarrend aan. ‘De baby kan toch gewoon mee?’ Ik vroeg hem meteen of hij van plan was om oorbeschermers te kopen voor de oren van onze zoon. Dat idee werd lachend weggewuifd. 

Laatst kwam ik thuis van een diner met vriendinnen. Ik had verwacht dat mijn man en onze baby thuis zouden zijn maar bij thuiskomst bleek dat niet het geval. Toen ik mijn man een Whatsapp bericht stuurde om te vragen waar hij was, zei hij dat hij in zijn stamkroeg zat. Vervolgens stuurde hij een foto van hem én onze baby. Het café is niet ver van ons huis, dus ik ben ik er meteen heen gerend. Daar zag ik mijn man doodleuk met een draagzak aan de bar zitten. 

Natuurlijk vind ik het fijn dat mijn man relaxed is, maar er zijn grenzen. Een pasgeboren baby hoort niet bij de Formule 1 race te zijn. Laat staan in een vol café.”

De baby van Lana (33) heeft een te kort tongriempje: ‘De kraamhulp bleef erover doorgaan, ik wilde geen behandeling’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen