Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

7x manieren om ervoor te zorgen dat je (bijna) altijd goed gehumeurd bent

Je hebt vrouwen die altijd blij, positief en goed gehumeurd zijn. Zij zijn zelfs in een goede bui als ze de meest gigantische regenbui op hun hoofd hebben gehad. Dat kan niet iedereen, al zit het hem soms in kleine dingen.

Goed gehumeurd

Zo zorg je ervoor dat je ook altijd goed gemutst bent.

Sta stil bij de kleine dingen

Iedereen heeft zorgen en taken. Zorg ervoor dat je hier niet continu mee bezig, maar besteed ook aandacht aan kleinere dingen zoals het aandachtig drinken en genieten van koffie, een heerlijke warme en ontspannen douche en een verfrissende wandeling naar werk. Kijk naar de fijne dingen des levens.

Beweeg of sport dagelijks

Elke dag zo’n 30 minuten aan beweging doen is niet alleen maar goed voor het badpakken seizoen, je wordt er ook erg gelukkig van. Er komen namelijk endorfines vrij, waardoor je je kalmer en meer content zult voelen.

Zorg voor voldoende nachtrust

Als je vaak tot laat opblijft kun je de volgende dag behoorlijk moe en humeurig wakker worden. Zorg dat je voldoende nachtrust hebt gehad, zo kom je je dagen het beste positief tegemoet.

Probeer je niet te snel te laten emotioneren

We maken allemaal wel eens nare situaties mee op werk, maar positieve vrouwen laten niet hun hele dag hierdoor belemmeren. Het is niet zo dat ze de gebeurtenis negeren of wegmaken, ze kiezen er alleen wel voor om een bak koffie te zetten en weer met volle moed verder te gaan.

Maak je leefomgeving een fijne plek

Goed gehumeurde vrouwen hechten waarde aan een fijne leefomgeving. Of dit nu thuis, op kantoor of rondom het huis is. Ze zorgen dat het een gemoedelijke plek wordt, ze maken het knus en licht en ze sluiten zichzelf niet op in donkere rommelige ruimtes.

Speel met je huisdier

Mensen die huisdieren hebben zijn vaak vele malen gelukkiger dan mensen zonder huisdieren. Knuffelen met onze huisdieren zorgt voor een gezonde mood boost. Als je zelf geen huisdier hebt kun je misschien wel de hond van de buurvrouw even knuffelen.

Probeer aan meditatie te doen

Meditatie kan enorm goed zijn om onze geest te verlichten. Onze stress levels kunnen hier aanzienlijk minder door worden. Vrouwen die aan meditatie doen zijn vaak beter gehumeurd, dit komt doordat zij meer vertrouwen in zichzelf en in het leven voelen.

Positive vibes: 25x dit zijn de leuke dingen van zwanger zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme