Dít is het geheim van een gelukkig huwelijk

Relatie Sharon van der Werf 3 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Wij hebben het perfecte excuus gevonden om vanavond (oké, dit weekend) naar de bioscoop te gaan. Of een lesje Tango te boeken. Een gelukkig huwelijk ontstaat namelijk bij de gratie van elke maand een date avond. De kans op scheiden zou aanzienlijk afnemen. Daar gaan we voor.

Harry Benson, directeur van de Marriage Foundation, en Stephen Mckay, professor sociale studies aan de Engelse Lincoln universiteit, concludeerden dat de kans op een scheiding met maar liefst 14 procent afneemt wanneer stellen één avond per maand (zonder kinderen!) op date gaan.

Het geheim van een gelukkig huwelijk

Het onderzoek werd gehouden onder bijna 10.000 Amerikanen. ‘Een maandelijkse trip naar de bioscoop, restaurant of theater houdt het liefdesvuurtje brandend,’ lieten de deelnemers weten.

Ook interessant: Zo ziet een gelukkig huwelijk waarin je jezelf kunt zijn eruit

Van de ondervraagden had 11 procent wekelijks een afspraakje met hun partner, 30 procent maandelijks een date, 23 procent van de deelnemers ging minder dan één keer per maand uit, en maar liefst 36 procent deed dat nooit. Ook bleek uit het onderzoek dat het niet uitmaakte of je één of meerdere keren per maand met je partner uitgaat: de slaagkans van de relatie wordt dan niet groter.

Meer lezen: Dingen die gelukkige stellen iedere ochtend doen

Het hoeft niet duur

De conclusies van het onderzoek worden bevestigd door relatietherapeute Clare Prendergast. “Het belangrijkste is dat je samen tijd doorbrengt, zonder dat andere factoren voor afleiding kunnen zorgen.

We maken wel altijd duidelijk dat je daarom niet veel geld moet uitgeven aan een duur etentje of theatertickets. Je kan ook thuis samen een maaltijd koken en eten, een wandeling maken en daarna een spel spelen.”

Wij weten het wel: vanavond zetten we de bloemetjes buiten! Moet van de relatietherapeut…

Dit vind je misschien ook interessant:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen