5 redenen waarom het fantastisch is om een gevoelige zoon te hebben

Kinderen Soraya Vogelaar 19 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Jongens hoeven al lang niet meer te voldoen aan het stereotype beeld van krachtpatsers en hartenbrekers. Een beetje man anno nu staat open voor zijn gevoel. Merk jij dat jullie jongen ook wat gevoeliger is? Dan is dit lijste perfect! Voila, een ode aan jouw gevoelige zoon.

1. Hij heeft empathie voor anderen

Gevoeligheid en empathie gaan vaak samen. Jouw gevoelige zoon heeft er oog voor om precies door te hebben hoe een ander zich voelt. Dit maakt hem een geweldige vriend en kind natuurlijk. Mompel jij dat er niks aan de hand is terwijl je niet lekker in je vel zit? Grote kans dat je zoon voor je klaarstaat om je te troosten.

2. Hij is veerkrachtig

Er wordt vaak gedacht dat je juist niet sterk bent als je gevoelig bent. Tranen en emoties komen niet altijd even sterk over. Maar eigenlijk is dit onzin. Zie het zo: het is ook ontzettend dapper om je gevoelens wél te uiten. Het toelaten van gevoelens zorgt er ook voor dat je kind beter om kunt gaan met lastige situaties. Stimuleer dit dus ook zo veel mogelijk.

LEES OOK: Moeder laat met fotoserie zien hoe gelukkig haar zoon in een tutu is

3. Hij is opmerkzaam

Gevoelige kinderen pikken vaak vibes op die anderen niet voelen. Als er ergens een vrolijke of juist gespannen sfeer hangt, merkt hij het als eerst. En hij weet precies wat er nodig is om ervoor te zorgen dat iedereen het naar z’n zin heeft.

4. Een gevoelige zoon kan goed voor zichzelf zorgen

Dit is behoorlijk belangrijk in een wereld die non-stop doorgaat. Jullie zoon zal sneller pas op de plaats maken en stress nauwelijks kans geven. Voelt hij zich overweldigd of vermoeid? Dan zal hij zich terugtrekken en even iets voor zichzelf doen of alleen spelen.

LEES OOK: SIRE campagne jongens schot in de roos, volgens jongensmoeder Muriel

5. Hij kan goed met verveling omgaan

Gevoeligheid en creativiteit gaan vaak hand in hand. Het zit er dik in dat jouw gevoelige zoon wel weet hoe ‘ie z’n dagen moet vullen met plezier en vermaak. Bij creativiteit wordt er vaak gedacht aan dingen als kunst, muziek en knutselen. Maar een kind is ook al heel creatief als ‘ie de mooiste fantasieën en verhalen heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Momtastic

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme