5x gewoontes die iedere vrouw zou moet toevoegen aan haar beauty routine

Body Gina Koninkx 5 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Kinderen of niet, je eigen beauty routine blijft een belangrijk moment van de dag. Je wilt tenslotte heerlijk fris je bed in duiken en ‘s ochtends opstaan met een gezonde blos op je wangen?!

Daarom zetten we vijf gewoontes op een rij die iedere vrouw zou moeten toevoegen aan haar beauty routine.

Een goede beauty routine

Doe jij deze dingen al?

1. Neem de tijd voor jezelf

Neem (gedurende de dag) een aantal momenten voor jezelf waarop je de tijd hebt om voor je lichaam te zorgen. Dat kan ‘m in hele kleine dingen zitten zoals een paar minuten op de wc op werk om je handen even fijn in te smeren met een verzachtende balsem. Dat kan ook in de avond zijn door jezelf even twintig minuutjes af te sluiten en een gezichtsmasker in te laten trekken.

2. Smeer niet te veel crèmpjes op je huid

Meer is niet altijd beter en zeker niet als daar nog eens allerlei stofjes aan zijn toegevoegd die helemaal niet zo goed zijn voor je huid. Je mag er best wat geld aan uitgeven zodat je een hele lijn van fijne (natuurlijke) producten voor jezelf kunt aanschaffen. In de betere drogisterijen en bij een huidspecialist kun je je goed laten helpen. Elke huid heeft namelijk zo z’n eigen behoeftes.

3. Start elke ochtend fris

Wakker worden kan een enorme struggle zijn en je wil op z’n minst fris op je werk verschijnen (nadat de kids al zijn afgezet op school). Start de ochtend daarom met een lekkere plens water in je gezicht en smeer je huidje in met een fijne dagcrème als basis voor je make-up.

4. Slaap is heilig

Een dutje wordt niet voor niks een schoonheidsslaapje genoemd want het is écht één van de beste wondermiddeltjes om er stralend uit te zien. Let er maar eens op in de ochtend, je huid ziet er dan veel mooier en egaler uit dan om drie uur ‘s middags. Zorg er dus voor dat je ‘s nachts voldoende uurtjes slaap pakt en dat klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch.

5. Luister naar je lichaam

Stress is echt een boosdoener voor je lichaam. Als je veel stress ervaart zie je er al gauw vermoeid uit en jep dat ziet ook iedereen om je heen. Luister daarom naar je lichaam en de behoeftes die het heeft. Verwen jezelf af en toe met een ontspannende massage en let bij fijne verzorgingsproducten niet op de prijs. Jij verdient het!

Lees ook:

Creëer je eigen spa aan huis! 4 beautybehandelingen die je makkelijk zelf kunt doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen