8x gezonde snacks voor borstvoedende moeders

Eten Kiki Meijer 6 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Wanneer je borstvoeding geeft is het als moeder erg belangrijk dat je gezond eet. Alles wat jij eet krijgt je kind ook binnen bij het drinken van de moedermelk, maar af en toe heb je ook zin om even lekker te snacken.

Gezonde tussendoortjes voorkomen dat je te hongerig wordt en zijn ook belangrijk om de melktoevoer op peil te houden. Om dus toch nog een beetje op een gezonde manier te snacken, heeft Famme voor jou als moeder een paar smaakmakende tips voor gezonde snacks.

Gezonde snack tips tijdens de borstvoeding

Hier een aantal heerlijke gezonde snacktips!

1. Hummus met veggies

Hummus is tegenwoordig in veel verschillende smaken te koop bij de supermarkten. Het is een puree op basis van kikkererwten en is hartstikke gezond. Pak er wat wortels, komkommer en paprika’s bij en smullen maar!

2. Griekse yoghurt met fruit

Yoghurt zit vol pro-biotica wat betekent dat er nuttige bacteriën inzitten die jouw immuunsysteem en dat van je kind een boost geven . Fruit zit vol vitaminen en werkt mee aan een goede weerstand. Het beste is klein rood fruit zoals bessen, bramen en frambozen omdat hier de minste suikers inzitten.

3. Bananenbrood

Je kan bananenbrood zo gezond maken als je zelf wil. Door het gebruik van tarwemeel, plantaardige oliën en weinig suiker is het een gezonde snack die goed vult. Er zitten ook nog eens weinig calorieën in, goed voor de lijn dus!

4. Granola (bar)

Heb je thuis een oven? Maak dan zelfgemaakte granola of granola bars. Het is heel makkelijk om te maken en ook nog eens erg gezond. Je kan het zondag voor de gehele week maken zodat je niet snel naar andere snacks gaat graaien.

Je kan er elke keer weer wat anders in doen. Dadels, noten gedroogd fruit, noem het maar op. Alles wat  jij lekker vindt kun je erin gooien.

5. Banaan met pindakaas

Misschien is dit niet een favoriet voor iedereen, maar plakjes banaan met een beetje pindakaas erop gesmeerd is een heerlijk tussendoortje. Wist je dat de vitamine C in banaan ervoor zorgt dat het plantaardige ijzer in pindakaas beter wordt opgenomen?

6. Havermout

Je kan er cake, koekjes, overnight oats of pannenkoeken van maken. Havermout geeft een verzadigd gevoel en is erg voedzaam. Het zit vol vezels en eiwitten die je een vol gevoel geven en langzaam verteren. Je bloedsuikerspiegel blijft daardoor stabiel en dit heeft een positieve invloed op jouw melkproductie.

7. Noten

Een handje noten, is veel voedzamer dan een bak met chips. Wanneer je borstvoeding geeft is het heel goed om rond de 30 gram noten per dag te eten. Het zit boordevol met belangrijke mineralen en vitamines.

Ook bevatten noten veel omega-3-vetten en deze zijn erg belangrijk voor jouw, maar ook voor je kind. Eet een variatie aan noten, elke noot bevat verschillende belangrijke voedingsstoffen.

8. Homemade zoete aardappelchips

Zoete aardappelen zijn beter verteerbaar dan normale aardappelen. Het is een groente die de miltenergie voedt, wat betekent dat hierdoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en de stoelgang wordt bevorderd. Zoete aardappelchips zijn een hele lekkere snack en beter dan een handjevol chips uit de zak.

5 gezonde snacks met maar drie simpele ingrediënten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme