Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijk 6 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Saskia (31): ‘Mijn man overleed een week nadat onze baby was geboren’

Saskia zat op een roze wolk. Ze lag met haar pasgeboren baby op de bank, toen zij vreselijk nieuws kreeg. “Het moment dat ik een huilende collega van mijn man Patrick aan de telefoon kreeg, zal ik nooit meer vergeten. Patrick had tijdens zijn werk een ernstig ongeluk gehad. Het was zelfs zo erg dat mijn man overleed”, vertelt ze aan Famme.

Op het moment dat we na vier jaar proberen een positieve zwangerschapstest hadden, was Patrick door het dolle heen. Hij belde direct zijn ouders en broers om te vertellen dat ik zwanger was. Ondanks zijn drukke en zware baan als dakdekker sloeg hij geen enkele echo of afspraak bij de verloskundige over. Ik zag aan alles dat hij niet kon wachten om vader te worden.

Een dochter

We hadden besloten om het geslacht van de baby als verrassing te houden. Het moment dat we na de bevalling zagen dat er negen maanden een meisje in mijn buik gezeten had, was geweldig. Patrick had één grote droom: vader worden van een meisje. Vanaf het eerste moment vertelde hij hoe trots hij op Fenna was en dat hij haar altijd zou beschermen. In de kraamweek deed hij alles voor ons: koken, schoonmaken en ik kreeg drie keer per dag een voetmassage. Ook vond hij het heerlijk om met Fenna op zijn borst op de bank te liggen. Hij vond dat het fijnste gevoel wat er was, zei hij. Helaas heeft hij er maar een week van kunnen genieten.

Weer aan het werk

Een week na mijn bevalling ging Patrick weer aan het werk. Hij had nog wel langer thuis willen zijn, maar met een eigen bedrijf was dat lastig. Terwijl Patrick naar zijn auto liep, riep hij dat ik Fenna elk uur minimaal tien kusjes van hem moest geven. Ik was zo trots. Trots op ons nieuwe gezin. Ik zwaaide hem uit en ging, voordat Fenna wakker zou worden, snel douchen.

Ongeluk op werk

Twee uur later werd ik gebeld door een onbekend nummer. Normaalgesproken neem ik onbekende nummers niet op, maar ik voelde dat ik dat nu wel moest doen. Ik kreeg Erik, de collega van Patrick, aan de telefoon en hij huilde hard. Hij vertelde dat Patrick, terwijl ze de steiger aan het opzetten waren, naar beneden was gevallen en op zijn hoofd terecht was gekomen. Op het moment dat hij belde werd Patrick de ambulance ingedragen om naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Ik barstte in tranen uit.

Man overleed in ambulance

Ik belde direct mijn moeder, die om de hoek woont, en vertelde wat er was gebeurd. Ze kwam gelijk naar mij toe en samen met Fenna reden we naar het ziekenhuis. Ik probeerde positief te blijven, maar ik kon de paniek in de stem van Erik maar niet vergeten. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen werd er door een arts verteld dat Patrick in de ambulance was overleden. Ik wilde het niet geloven. Pas toen ik Patrick zag, drong het tot mij door dat hij echt dood was.

Grote nachtmerrie

De eerste periode na zijn dood was erg zwaar. Ik sliep amper, huilde veel en alles ging in één grote waas aan mij voorbij. Ik miste alles aan Patrick en nog steeds mis ik hem iedere minuut van de dag. Mijn man overleed op het moment dat onze dochter pas acht dagen oud was. Dit was niet hoe ik mijn leven had voorgesteld. Ik wilde samen met Patrick een kind opvoeden, niet alleen. Inmiddels is Fenna alweer 9 maanden en dat betekent ook dat Patrick alweer 9 maanden geleden overleden is. Het geeft mij troost dat er hij voortleeft in Fenna, maar het is en blijft zwaar dat wij Patrick voor altijd moeten missen.”

10 goede redenen om je kind mindful op te voeden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme