Ben jij ‘geghost’ door je date? Lees hier wat het betekent en wat je voor jezelf kunt doen

Relatie Gina Koninkx 10 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

“Oeh, het ziet ernaar uit dat je crush je heeft geghost.” Geen idee wat jouw vriendinnen bedoelen als ze dit zeggen? Maak je geen zorgen, wij leggen het je uit. Maar bereid je voor op niet héél positief nieuws want ghosting is nou niet bepaald iets wat je wil meemaken.

Daten: de een vindt het geen probleem, de ander vindt alleen de gedachte al vreselijk. En dan hebben we het nog niet eens over het contact erna, de appjes heen en weer. Ziet jouw date je wel of niet zitten? Soms is dat meteen duidelijk maar het kan ook zo zijn dat je volledig in het duister tast. En dan reageert hij ook nog eens niet meer op je berichtjes. Wat nu?

Ghosting: wat is het?

Hoewel je soms al wel ziet aankomen dat jouw date je misschien niet zo leuk vindt als andersom (hun verlies, niet het jouwe), kan het gebeuren dat iemand plots van de aardbodem lijkt verdwenen. Ghosting noemen we dat. Iemand laat niks meer van zich horen en blokkeert jou in sommige gevallen zelfs op verschillende social media kanalen.

Heel kinderachtig maar er zijn dus mensen (volwassenen nota bene) die dit doen. Ze durven niet eerlijk te zeggen dat ze het niet zo zien zitten en besluiten daarom maar om de meest makkelijke weg te kiezen. Verdwijnen en nooit meer wat van zich laten horen.

Wat doe je als je wordt geghost?

Als je te maken krijgt met ghosting is dat natuurlijk écht niet leuk, het kan je zelfs behoorlijk kwetsen en je kunt het gevoel hebben dat jij dus niet genoeg bent voor de ander. Realiseer je dat dat niet zo is, de ander is juist niet volwassen genoeg om het gesprek met jou aan te gaan. Probeer dan ook tegen jezelf te zeggen dat het echt niet aan jou ligt.

Het kan ook zo zijn dat de ander het benauwd kreeg van het idee van een relatie. Ook dat hoef je niet bij jezelf te zoeken. Misschien is het wel goed voor je eigen gevoel (en eventueel afsluiting) om nog een berichtje te sturen dat je het vervelend vindt dat je op deze manier wordt verlaten. Ook al krijg je geen reactie terug, het kan jezelf wel helpen het af te sluiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen